Vil have alternativ behandling på sygehuset

Et flertal af danskerne vil gerne have alternative behandlingsformer gjort tilgængelige på sygehusene. Det viser en spørgeundersøgelse, Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

Akupunktur eller zoneterapi skal være et behandlingstilbud på sygehusene på linje med en operation eller behandling med antibiotika.

Det er holdningen hos et flertal af danskerne i en ny Gallup-undersøgelse som Berlingske Tidende har fået foretaget.

63 procent af de adspurgte siger, at sygehusene bør tilbyde alternative behandlingsformer. 25 procent er imod, mens 12 procent ikke har taget stilling. Specielt kvinderne er positive. Her er det 71 procent, der mener, at alternativ behandling bør tilbydes på hospitalerne, mens kun 18 procent er imod.

Må godt være åben for alternativer

Formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Orla Hav, mener, at den etablerede lægevidenskab godt kunne være mere åben over for andre behandlinger, end den er i dag.

- Nu er alternativ behandling jo mange ting, men man burde da overveje at forske mere i alternative behandlingsformer. Men man må aldrig fravige princippet om, at der skal være videnskabeligt belæg for behandlingerne på sygehusene, siger Orla Hav.

Dokumentation for virkningen

Han påpeger, at indlagte patienter sagtens kan benytte alternative behandlingsmetoder.

- Hospitalspatienter skal selvfølgelig have lov til at benytte alternative behandlingsformer, hvis de mener, de har brug for det. Men det er ikke noget, hospitalerne skal tilbyde, medmindre der er dokumentation for behandlingens virkning, mener Orla Hav.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk