Vil ikke aflyse studietur på grund af coronafrygt: Nu får rektor trusler

Fire klasser fra Nørresundby Gymnasium rejser de næste dage på studietur til Italien.

Rektor Søren Hindsholm forholder sig til, hvad Udenrigsministeriet anbefaler og følger derudover med i, hvad de italienske medier skriver.

I dag og i morgen drager fire 2.g-klasser fra Nørresundby Gymnasium til Italien. Som sådan ikke specielt bemærkelsesværdigt, hvis ikke det var fordi, at gymnasiets rektor har modtaget trusler på grund af studieturene.

- Når der kommer elever syge hjem, så ved vi, hvem du er, og hvor du er, lød stemmen i røret.

Det fortæller rektor Søren Hindsholm, der har besluttet, at studieturene til Firenze og Rom bliver gennemført. Det gør de, fordi skolen har valgt at følge Udenrigsministeriets vejledning. En femte klasse skulle have været oppe i Bologna-området, men den tur aflyste de på grund af virussituationen.

- Elever og lærere bakker op, og jeg har ikke hørt andet fra forældrene. Folk spørger da ind til karantæne og har bekymringer, men det er da fornuftigt nok, siger han.

Han understreger, at der ikke er nogen, der bliver tvunget af sted. Der er frit valg.

- Vi rejser, men ingen skal tvinges til det, hvis de er bekymrede og bange. Der er måske én elev, der ikke kommer med, så vidt jeg ved, siger han.

Da DR forleden var på Nørresundby Gymnasium forklarede elever, at de var i et dilemma. En havde sparet op til turen og ville ikke smide de penge ud af vinduet, mens hun samtidig ikke ville risikere at smitte sin familie.

Truende mails og telefonopkald

Den seneste tid er antallet af virustilfælde i Italien steget kraftigt, og der er ifølge de italienske sundhedsmyndigheder nu 1576 bekræftede tilfælde og 34 døde.

Samtidig har to af de tre danske tilfælde været på ferie netop i det nordlige Italien, og flere elever har udtrykt deres bekymring i medierne. Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Italien, men appellerer til, at man er opmærksom på smittefaren.

Men Søren Hindsholm understreger, at hans opfattelse er, at der er helt ro i elevkredsen og blandt hans medarbejdere. Alligevel har han dog de seneste dage modtaget flere mails og sågar et telefonopkald fra personer, der ikke vil tilkendegive, hvem de er, men bestemt ikke er glade.

En af truslerne over telefon begyndte således med en lang, konspiratorisk historie om, hvordan verden bliver styret. Og da Søren Hindsholm forsøgte at afbryde personen i den anden ende, svarede personen vredt:

- Det er fordi, du selv er en af dem (der styrer verden, red.). Du er ude på, at vi alle skal dræbes, inden du tager tilbage til jødeland. Når der kommer elever syge hjem, så ved vi, hvem du er, og hvor du er.

- Jeg er ret sikker på, at det ikke var en elev, forklarer rektoren. Stemmens alder stemte ikke overens med elevernes alder.

En mail lød ifølge Søren Hindsholm ligeledes:

- Hav en god tur. Hvis nogen af dem, jeg holder af, bliver syge, og det kan føres tilbage til jeres elever, vil jeg holde dig personligt ansvarlig.

Tager den med ro

Truslerne har dog ikke fået ham til at skifte holdning - eller gjort ham bange.

- Jeg tolker det sådan, at der er nogen, der er meget bange. Og derfor begynder de at gøre de her ting, der er sådan lidt desperate, siger han.

Han har overvejet at politianmelde personen, der ringede til ham, men har endnu ikke besluttet, om han vil gøre det.

Og i forhold til deltagernes risiko for at blive smittet med coronavirus på Italien-rejserne har han kun viderebragt en enkelt besked til lærerne:

- Brug håndsprit på offentlige toiletter.

Derudover understreger han, at skolen følger situationen i Italien tæt.