Vilde planer om forlystelsespark til 10 mia. i Billund: ’Der er ingenting, der kan gå galt’

Godkendelse af lokalplanen mangler, men parterne bag er sikre på, det er realistisk at opføre på tre år.

Billund har i forvejen Legoland og Lalandia, og i 2022 vil Gram & Jeppesen Group åbne en forlystelsespark på 300.000 kvadratmeter. Der vil blandt andet være en rutsjebane som denne. (Foto: Gram & Jeppesen Group) (Foto: Christina Nordvang Jensen DR Nyheder)

En 300.000 kvadratmeter stor forlystelsespark, et hotel med omkring 915 værelser og en eksklusiv restaurant på øverste etage.

Det er planen for et nyt projekt i Billund, der hævder at have en kapital i ryggen på 10 milliarder kroner.

Det er Gram & Jeppesen Group, bestående af direktørerne Birgitte Gram og Peder J. Jeppesen, der står bag parken, der åbner i 2022. Ifølge dem er det et projekt, der aldrig er set i Europa før.

- Du har ikke set en forlystelsespark af denne her størrelse, hvor der ligger et hotel i den anden ende. Og så er det all-inclusive, så du betaler en sum for alt, og så har du både fået mad, rosévin og alt til børnene - is, flødeskumslagkager og flødeboller, siger Peder J. Jeppesen, som ikke vil ud med navnet på investoren bag.

Du siger, at I regner med, at der om året vil komme mellem 1,2 og 1,5 millioner gæster. Hvornår er det fra?

- Det er det første år. Og næste år kommer der cirka mellem 1,5 og 2 millioner.

Hvordan er I kommet frem til det tal?

- Det har vi prøvet at sætte op i et regneark, og så har vi lavet nogle analyser i Danmark og udlandet og nogle tællinger. Det er et større regnestykke. Det er ikke bare et tal, vi har taget ud af den blå luft.

Godkendt lokalplan mangler

Hos Billund Kommune har borgmesteren ikke det store kendskab til projektet, som Peder J. Jeppesen hævder.

- Jeg har været med til et enkelt møde med personerne, og jeg kender ikke projektet. Jeg kan ikke svare på, om det er en realistisk tidsplan. Man skal lige huske, at på nuværende tidspunkt er der ikke sket en politisk behandling. Men vi glæder os over, at der er nogle, der har fået øje på Billund og vil investere. Nu skal vi i gang med at lave en lokalplan, siger Ib Kristensen.

Men Peder J. Jeppesen er sikker på, at de kan begynde at opføre den store forlystelsespark i 2019, så den er klar til at åbne tre år efter.

Der mangler stadig en godkendelse fra kommunen. Hvordan vil I sikre jer, at den står færdig?

- Det kan jeg godt fortælle meget konkret. Vi har kapitalen på 10 milliarder kroner, investorer og det hele på plads. Og Billund Kommune er Danmarks mest venlige erhvervskommune, der findes. Vi er blevet taget imod med kyshånd. Ved det første møde med borgmesteren, sagde han, at det skal vi bare have igennem. Han var så begejstret, og kommunaldirektøren og alle ansatte klappede i hænderne, siger Peder J. Jeppesen.

Heller ikke Hans Peter Folmann, der er erhvervschef i Billund Erhvervsfremme, har været indover projektet. Han hørte først om det, da han åbnede avisen i morges.

- Normalt er vi noget mere velunderrettede omkring projekter af den størrelse. Langt de fleste erhvervsprojekter bliver vi tidligt underrettet om og går i en form for dialog, siger han.

'Kapital flytter bjerge'

Men Peder J. Jeppesen er fortrøstningsfuld. Han tvivler ikke på, at lokalplanen vil blive godkendt.

- Kommunen har vinket tommelfingeren op til alle møder. Og 1. november 2019 er lokalplanen færdig. Så har vi tre år til at lave selve detailprojekteringen, myndighedsbehandlingen og byggeprojektet, siger han.

Men kommunen siger, at den ikke har været særlig meget indover projektet. Hvordan kan du være sikker på, at det går igennem og er realistisk, at forlystelsesparken åbner i 2022?

- Vi ved, at det her projekt lykkes, fordi vi har kapitalen, og vi har en indre ro og sikkerhed, fordi vi er dygtige. Kommunen er med os, og pengene er til stede. Der er ingenting, der kan gå galt. Det er helt sikkert. Kapital flytter bjerge. Og troen flytter resten.

Så i 2022 kan man tage til Billund i jeres forlystelsespark?

- Ja. Vi skal nok sende dig billetter. Og det er meget vigtigt - det må du gerne skrive - at på åbningsdagen giver vi 5.000 fribilletter gratis.

Det er der penge til?

- Ja. Vi giver 5.000 billetter væk på åbningsdagen.

Peder Jørgen Jeppesen har tidligere været involveret i 15 selskaber, som er gået konkurs. det viser hans historik på virksomhedsregistret biq.dk ifølge Jydske Vestkysten. Artiklen er blevet opdateret med oplysninger om Peder Jørgen Jeppesens konkurshistorik.

Facebook
Twitter