Vilhelmsen: Tobinskat er ok

Den øjeblikkelige favorit til at blive ny SF-formand er - i modsætning til regeringen - tilhænger af skat på finansielle transaktioner, den såkaldte tobinskat.

Anette Vilhelmsen (tv) her i dialog med sin udforder til formandsposten, Astrd Krag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dagen før SF sætter navn på sin nye formand, bringer den ene kandidat, Annette Vilhelmsen, sig på kollisionskurs med regeringens linje i et højaktuelt - og ømtåleligt - spørgsmål. Dermed har hun kurs mod et politisk nederlag i tilfælde af, at hun bliver valgt, skriver Politiken fredag.

For tre dage siden afviste økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at Danmark kommer til at indgå i et samarbejde med en række EU-lande om skat på finansielle transaktioner - kaldet Tobinskat - som skal etableres over det kommende år. Annette Vilhelmsen giver over for Politiken udtryk for den modsatte holdning.

Adspurgt, om Danmark bør gå med i kredsen af EU-lande med blandt andet Tyskland og Frankrig, der ønsker at samarbejde om en sådan skat, erklærer Vilhelmsen i et skriftligt svar:

-Selvfølgelig skal vi det. En skat på finansielle transaktioner kan begrænse skadedelig spekulation og give midler til de ting, vi gerne vil have.

Margrethe Vestager ønsker ikke at kommentere Annette Vilhelmsens melding.

Facebook
Twitter