Vinden er ved at lægge sig: Pas fortsat på væltede træer

Vinden mangler stadig at slippe taget i Bornholm.

Blæsevejret har ramt Danmark i dag. (Arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Væltede træer og hegn og perioder med en lukket Øresundsbro.

Det har været konsekvenserne af det voldsomme blæsevejr, der har ramt landet i dag.

Øresundsbroen har to gange i løbet af dagen været lukket på grund af den kraftige blæst, men er nu igen åben for trafik.

Blæsten ramte Vadehavsområdet i formiddags. I løbet af dagen har den kraftige blæst bevæget sig mod øst og har ramt Bornholm sidst på eftermiddagen.

Søndag aften er den kraftige vind så småt begyndt at lægge sig og flere steder i landet er man ved at gøre skaderne op.

Der var vindstød p åop til 26 sek/meter i Sønderjylland i dag. Her på Vejers Strand i Sydvestjylland, hvor man skulle passe på for ikke at blive væltet omkuld. (Foto: John Randeris © John Randeris)

Fortsat blæst på Bornholm

Både på Fyn, Sydsjælland og Nordsjælland har politiet advaret om væltede træer, som har kunnet forstyrre trafikken. Flere steder i Nordsjælland har politiet også advaret om flyvende byggematerialer.

Også i Syd- og Sønderjylland, hvor blæsten især har raset i løbet af dagen, advarer politiet om væltede træer.

- Vi har fået 45-50 anmeldelser omkring væltede træer siden søndag morgen, fortæller Ivan Gohr Jensen, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi til JydskeVestkysten.

Også Hvidovres store juletræ har lagt sig ned i blæsevejret.

Bornholm vil som den sidste del af landet slippe fri af blæstens klør, og søndag aften advarer politiet om at holde sig fra vandet:

Påbuddet om ikke at bade eller surfe varer til mandag morgen klokken 08.45, skriver politiet på Twitter.

Al flytrafik til og fra Bornholm er desuden aflyst indtil mandag.

Udfordringer for færger og broer

Også færgetrafikken har været påvirket af blæsevejret. Nærmere bestemt Molslinjen, som har haft svært ved at komme i havn i Aarhus. Det skriver TV 2 Østjylland.

Også Læsø-færgen har været ramt af aflysninger, fordi den kraftige vind forhindrede færgen i at lægge til. Færgetrafikken var dog tilbage til normal igen efter klokken 20.30, skriver TV 2.

På Øresundsbroen blev der søndag omkring klokken 13 lukket for al trafik i begge retninger på grund af vinden. Omkring 14. 15 åbnede den igen.

I løbet af søndag formiddag har der desuden været frarådet kørsel i vindfølsomme køretøjer på blandt andet Storebæltsbroen, Svendborgsundbroen og Langelandsbroen.

Varslet ved Storebæltsbroen blev ophævet søndag omkring klokken 12.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.