Vindmøller sender tusinder i arbejde

Danmark får flere tusinde nye arbejdspladser, når danske Dong Energy skal bygge verdens største vindmøllepark ud for Anholt. Det spår Ernst & Young.

Opførsel af en ny havvindmøllepark ved Anholdt vil give arbejde til mange tusinder, skriver Børsen.

Danmark får flere tusinde nye arbejdspladser foræret, efter at der nu er sagt god for, at danske Dong Energy skal bygge verdens største vindmøllepark til havs ud for Anholt.

Det spår bl.a. Ernst & Young, der i en rapport vurderer, at det drejer sig om hele 6000 nye job under opførelsen af den gigantiske havvindmøllepark, skriver dagbladet Børsen.

Skub til erhvervslivet

Aftalen faldt på plads i går efter måneders politisk tovtrækkeri om prisen på vindmølleparken, og nu står flere dele af dansk erhvervsliv til at nyde godt af vindparken. Det lover adm. direktør for Dong Energy, Anders Eldrup.

- Denne aftale vil skabe flere tusinde arbejdspladser i Danmark. Vi har netop færdiggjort opbygningen af en vindpark i England, der beskæftigede 1000 medarbejdere. Denne nye vindmøllepark ved Anholt er tre gange så stor, siger Anders Eldrup.

Stort arbejde

Det er et gigantisk ingeniørarbejde at sætte de over 100 kæmpe vindmøller op, før vindparken ved Anholt står færdig ved udgangen af 2013.

Vindmøllerne vejer hver omkring 1000 ton, hvoraf hovedparten af den enorme vægt udgøres af fundamenter, der skal bankes ned på havbunden. Og Danmark er verdensførende på en lang række af de komponenter, der skal indgå i vindparken.

Facebook
Twitter