Vintertid får DSB til at holde stille og vente en time

Søndag nat holder tre DSB-togsæt stille og venter over en time på, det bliver vintertid.

DSB-passagerer må på en række afgange trille lidt ekstra tommelfingre. Tre tog holder stille og venter på vintertid. (© Scanpix)

Skiftet fra sommertid til vintertid får konsekvenser for en række DSB-passagerer, der natten til søndag vil benytte selskabets intercityafgange på tværs af landet.

For skiftet fra sommertid til vintertid, der helt korrekt kaldes normaltid, rammer tre intercityafgange mellem Sjælland og Jylland. For ikke at komme foran køreplanen lader DSB deres sene tog mellem København og Jylland vente i over en time ved stationerne i Fredericia, Nyborg og på Aarhus Banegård.

I alt har overgangen konsekvenser for over ti tog, fremgår det af en oversigt på DSB's hjemmeside.

Holdt også stille i 2012 og 2013

Det er langt fra første gang, DSB vælger en løsning med at parkere en række tog ved stationerne ved overgangen til vintertid. Det skete også i 2013.

Også I 2012 holdt et DSB-tog stille og ventede på vintertid, hvilket trafikinformationschef Tony Bispeskov dengang betegnede som "en fejl". Han sagde i den forbindelse, at "det kommer heller ikke til at ske mere". Alligevel vælger DSB igen i år at lade flere tog holde stille.

Hvad er det, der har ændret sig?

- Vi har simpelthen vurderet, at det bedste vi kan gøre for vores kunder, det har været at informere godt og ikke bruge for mange penge, der kommer meget, meget få kunder til gode, siger han til DR Nyheder.

- Når vi vælger den løsning, så er det af økonomiske grunde. Til gengæld så tager vi os godt af de kunder.

- Det her er den bedste løsning

Som kompensation til passagerne, der altså må sidde stille i mere end en time i nat, vil togselskabet uddele gratis kaffe, the, chokolade, tæpper samt en god krimi at læse i, fortæller Tony Bispeskov.

Hvorfor indsætter I ikke bare ekstra tog, der kan køre den nye afgang i forhold til normaltid?

- Vi vil - udover at give en god service til vores kunder - drive en effektiv virksomhed. Antallet af kunder der kører om natten - i timerne mellem klokken to og tre - er meget få. Der har vi i stedet valgt valgt en løsning, hvor vi holder stille.

Beredsskabsøvelse giver forsinkelser

Samtidig fremhæver Tony Bispeskov en beredsskabsøvelse natten til søndag som årsag til, at flere tog bliver forsinkede. Her gennemfører Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en større beredskabsøvelse i Storebælts-tunnelen, for at teste hvordan man reagerer i tilfælde af en katastrofe.

Øvelsen består af et ”uheld” med et 240 meter langt InterCity-tog, som medbringer mange passagerer.

Facebook
Twitter