Virksomheder: Få 10.000 kroner for at finde din nye kollega

Mangel på specialiserede medarbejdere får flere virksomheder til at udlove dusør til de ansatte.

It-specialister er en mangelvare hos mange danske virksomheder. Derfor kan det svare sig at belønne medarbejdere for at finde nye kollegaer (modelfoto) (Foto: Bernard Bodo © bernardbodo - Fotolia)

I kampen om de bedste og mest specialiserede medarbejdere ser vi langt flere virksomheder gå alternative veje.

Dusører på 10.000, 20.000 og endda en hel månedsløn bliver udlovet til de medarbejdere, der skaffer nye folk til firmaet. Det skriver Berlingske.

Medarbejderne bliver opfordret til at lede efter kyndige folk i deres netværk og blandt eksempelvis tidligere studiekammerater.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft bliver større herhjemme. Det gælder i meget høj grad hos it-firmaerne, fortæller Dansk Erhverv.

Og konsekvenserne er, at flere og flere it-selskaber må takke nej til nye ordre, eller at den manglende arbejdskraft forsinker produktionen.

- Det er en smart måde at rekruttere på. Særligt i de her tider hvor it-specialister er meget eftertragtede. Der er meget mere efterspørgsel, end der er folk derude, og det er et massivt problem for it-virksomheder, siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering hos Dansk Erhverv, til DR Nyheder.

Alt for få it-specialister

Selvom 20.000 kroner lyder af mange penge, er det ikke det samme som, at det er dyrt, siger Janus Sandsgaard. For det er langt dyrere ikke at kunne matche efterspørgslen på ens tjenester og dermed gå glip af endnu mere omsætning.

-Det, at få de rigtige mennesker, er fuldstændig afgørende for at kunne levere, hvad man har lovet over for kunderne, siger Janus Sandsgaard.

- Vi har alt, alt for få it-specialister i Danmark, og det er et stort problem i et digitalt samfund, der kun bliver mere digitalt, siger han.

Også blandt ingeniørbranchen benytter virksomhederne sig af metoden, fordi der ligeledes er stor mangel på kvalificeret arbejdskraft. Sidste år beskrev DR Nyheder, hvordan en meget stor del af ingeniørerne havde deres nuværende job, fordi de var blevet opfordret til at søge det.

På den lange bane er der nødt til at blive gjort meget mere for at få unge til at søge ind på de tekniske uddannelser, hvis manglen på it-folk ikke skal fortsætte, mener Dansk Erhverv.

Men der kan gøres mere, for der går nogle år, før de unge har færdiggjort deres uddannelse, siger Janus Sandsgaard. En af løsningerne er ifølge Dansk Erhverv at gøre det nemmere for udenlandske folk at arbejde i Danmark.

- I den mellemliggende periode må vi bruge nogle andre tricks og gøre det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Så en pakistaner eller græker kan sidde og kode i en dansk virksomhed, mens de danske unge tager deres uddannelser, siger han.

TIP OS har du fået dit job, fordi en bekendt opfordrede dig til at søge. Eller har du selv rekrutteret til din arbejdsplads, vil vi gerne høre din historie. Skriv til journalist Maja Maach på mlrk@dr.dk.