Virusforskning sker bedst på en ø

Statens Veterinære Institut for Virusforskning på øen Lindholm mellem Sjælland og Møn står til at lukke. Men måske reddes det på målstregen, virusforskning sker nemlig bedst på en ø.

Statens Veterinære Institut for Virusforskning på øen Lindholm mellem Sjælland og Møn, der står til at lukke ned allerede i år, kan måske reddes på målstregen. For politikerne har besluttet at tage endnu en omgang debat om, hvorvidt stedet skal lukkes.

Det skyldes, at der er kommet nye oplysninger, som sætter flere spørgsmålstegn ved, hvor sikkert det er at flytte virusforskningen væk for den forholdsvis isolerede ø. Bl.a. fordi Lindholms virusforskning har en høj stjerne i udlandet, der kan gå tabt. Men også sikkerheden ved at bringe virusen ind på landjorden.

Af samme grund har Fødeudvalget i al stilhed besluttet, at der holdes en høring om sagen. En høring der formentlig bliver lukket, så der også kan tales lige ud af posen undervejs, siger udvalgets formand Rene Christensen fra Dansk Folkeparti.

- Vi har besluttet at holde en høring, hvor vi spørger os selv, om det egentlig er den rigtige beslutning at lukke Lindholm, eller om det er en meget kortsigtet beslutning, der bliver taget, for at DTU kan få økonomien til at hænge sammen.

Rene Christensen fastslår, at er der politisk vilje, kan udvalget omgøre beslutningen, der er taget af Danmarks Tekniske Universitet for at spare i omegnen af 20 mio. kr.

Facebook
Twitter