Visa har problemer med betaling i Europa

Også danske Visa-kunder oplever i dag, at deres betalinger bliver afvist.

Ifølge Nets er det især Visa-debetkort, som har problemer med at få godkendt betalinger i automater og ved onlinehandel. Arkivbillede  (Foto: Jason reed © Scanpix)

Der er problemer i Europa med at betale med Visa-kort.

- Visa oplever i øjeblikket en service-forstyrrelse. Episoden forhindrer nogle Visa-transaktioner i Europa i at blive gennemført, vi undersøger sagen og arbejder så hurtigt som muligt på at få det løst, oplyser Visa til det britiske nyhedsmedie The Guardian.

Også i Danmark er der indehavere af Visa-kort, som oplever, at deres betalinger bliver afvist, oplyser Nets til DR Nyheder.

- Det har stået på siden sidst på eftermiddagen, siger pressechef Søren Winge.

- Det er langt under halvdelen af betalingerne, der er problemer med i Danmark, og det kører lidt op og ned.

Især vrøvl med Visa debet

Nogle banker har aftaler, der gør, at hvis et system til et betalingskort ikke virker, så kan betalingen springe over på et andet system. Derfor veksler antallet af betalinger, som der er problemer med, lidt, fortæller Søren Winge.

Ifølge ham er det især Visa-debetkort, som har problemer med at få godkendt betalinger i automater og ved onlinehandel – men også andre Visa-kort kan have problemer.

- Vi har endnu ikke fået meldinger om, at problemet løst. Men det er et internationalt problem hos Visa og ikke hos Nets, siger Søren Winge.

Ifølge The Guardian oplever Mastercard ingen problemer.

Facebook
Twitter