Vittig og glad kronprins tog hul på gigantisk løbe-event

Efter en sin første løbetur er formen stadig god, lød det fra kronprins Frederik i Aalborg.

Det var en storsmilende kronprins Frederik, der ankom til Aalborg mandag morgen klokken 8:48 for at deltage i sit eget fødselsdagsløb, Royal Run.

Og selv om han var kommet sent i seng, efter at VM-ishockeyfinalen gik i overtid og pokal-overrækkelsen dermed blev forsinket, så han frisk og meget glad ud.

- Sikke en dag, som er linet op til os alle sammen i dag – det tyder på stabile temperaturer og ikke for meget modvind, sagde kronprinsen til stor morskab for de mange hundrede fremmødte inden løbeturen.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til det, det er spændende, når kabalen går op. Tak for, at så mange har grebet initiativet til at få sig selv ud, sagde kronprinsen fra første stop på Royal Run-turen og fik endnu en gang de fremmødte til at grine.

- Nu starter jeg med de helt unge - det passer mig storartet, sagde kronprinsen.

(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

"De gør Deres dag til vores dag"

Kronprinsen blev efter ankomsten ført over på en scene, hvor Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), bød velkommen.

- De har valgt at fejre Deres fødselsdag sammen med os. De har valgt at gøre Deres dag til vores dag. Jeg er sikker på, at de børn, der om lidt får mulighed for at løbe med Dem, får en stor oplevelse, sagde borgmesteren fra scenen.

Her overrakte han kronprinsen et par fødselsdagsgaver, som kronprinsen rystede som som et lille ivrigt barn. Men der kom næppe mange lyde fra løbeskoene og løbetøjet.

Lidt over klokken 9 blev løbet så officielt skudt i gang. Og kronprinsen løb afsted med de par hundrede børn, som var dem, der havde fået æren af at løbe med Frederik på denne hans første af fem løbeture i forbindelse med dagens store løbe-event.

Det var magisk

Kronprinsen meddelte i går i en video på kongehusets hjemmeside, at han ikke ville kunne løbe igennem på grund af en rygskade, der driller.

Men han klarede den første løbe-mil i fin stil, og der var sågar overskud til at give en lidt træt dreng på ruten et opmuntrende klap i ryggen og til at give highfives til publikum.

- Det var magisk, sagde kronprinsen, da han med lidt sved på panden kom i mål og havde fået sin medalje.

- Det er dejligt at se, godt at se, at der er masser af mennesker. Det er en form for drøm, der er ved at udfolde sig, lød det fra kronprins Frederik, som fortalte, at han ikke har nogle smerter, og at løbeformen var så god, at han sagtens kunne blive ved med at løbe, til han fylder 95 år.

Næste løb er også en mil, 1,6 kilometer, i Aarhus, inden Esbjerg, Odense og København venter. I hovedstaden vil kronprinsen dog løbe 10 kilometer.

Facebook
Twitter