VK: Lavere løn til nydanskere

Venstre og Konservative vil indføre indslusningsløn på halvdelen af mindstelønnen til nydanskere, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Venstre mener nydanskere skal arbejde for det halve af, hvad danskere iøvrigt skal arbejde for. Det vil skaffe flere nydanskere i arbejde, hedder det i følge lørdagens Berlingske Tidende.

Venstre og Konservative vil indføre indslusningsløn til nydanskere, der skal arbejde til eksempelvis halvdelen af mindstelønnen, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Arbejdsgiverne skal kunne ansætte nydanskere uden tilknytning til arbejdsmarkedet til halvdelen af mindstelønnen, hvilket vil sige ned til cirka 50 kr. i timen. Sådan lyder et opsigtsvækkende forslag fra Venstre, der vil tage et opgør med de nuværende høje mindstelønninger for at trække flere nydanskere væk fra passiv forsørgelse.

- I dag er den høje mindsteløn en barriere for at få nydanskere og indvandrere i arbejde. Så hvis vi skal trække indvandrerne ud af ghettoerne og ind på arbejdsmarkedet, bliver man nødt til at se med friske øjne på indslusningsløn. Det kunne eksempelvis være halvdelen af mindstelønnen i det første halve år, men det må bero på forhandlinger, siger integrationsordfører Karsten Lauritzen (V) og understreger, at formålet er, at virksomhederne efterfølgende ansætter nydanskere på almindelige vilkår.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk