Vognmænd raser: Cyklisterne er de store syndere

Cyklistforbundet og Socialdemokraterne udnytter barns død til at jagte lastbilerne, lyder det fra Frie Danske Lastbilvognmænd.

(© FDL)

Forbundet for Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) raser over Cyklistforbundet, efter at man her er kommet med en række udtalelser oven på den tragiske ulykke i Nakskov tirsdag morgen, hvor en 6-årig dreng blev dræbt af en højresvingende lastbil.

Cyklistforbundet kræver blandt andet, at lastbiler fremover skal stoppe helt, inden de må dreje i trafikken.

- Må det være FDL tilladt endnu en gang at gøre Cyklistforbundet opmærksom på, at ingen lastbiler for sjov skyld kører rundt i byområderne, og at det kun er de færreste lastbilchauffører samt selvkørende vognmænd, som bryder sig om at køre i snæver bytrafik, og ikke mindst de mange farlige situationer, der opstår i forbindelse med de stærkt omdiskuterede højresving, siger redaktør af forbundets nyhedsbrev Preben Skjøth i en pressemeddelse.

Cyklister kører hasaderet

Ifølge FDL bør Cyklistforbundet i stedet se indad, da det - ifølge vognmændene - er cyklisterne, der kører hasarderet og er de store syndere.

- Vi skal ikke tage stilling til den seneste ulykke, men blot konstatere, at det er de færreste af højresvingsulykkerne, hvor skylden kan pålægges føreren af vogntoget. Der masser af eksempler på, at cyklister pludseligt dukker op og ud af de døde vinkler, og tager chancen med at køre lige ud, selv om de godt kan se, lastbilen har indledt højredrejning, siger Preben Skjødth.

Han fastslår, at FDL på ingen måde søger at fralægge sig det ansvar, som enhver fører af en bil naturligvis har. Men trafiksikkerheden kan altså kun højnes ved at alle grupper af trafikanter yder en indsats, lyder det.

Udnytter død dreng

Også Socialdemokraterne får en tur.

Tidligere tirsdag sendte trafikordfører Rasmus Prehn (S) en støtteerklæring til Cyklistforbundet.

- Måske skulle Rasmus Prehn og en hel del af kollegerne i såvel transport- som retsudvalget bruge nogle dage på dels at være med i et vogntog, dels fra fortove og lignende at følge de tusinder af uansvarlige cyklister, som dag efter dag skaber de farlige situationer.

- Det er tragisk, når et menneske dør i trafikken, og det virker ekstra stærkt, når det, som tirsdag, er en 6-årig dreng, men det er altså helt ude i hampen, at drengens tragiske død benyttes som et led i endnu en jagt på dem, der sørger for varer på hylderne, lyder det fra Frie Danske Lastbilvognmænd.