Vognmand i fængsel for ulovlig svinetransport

En vognmand fra Fyn har fået 30 dages fængsel og forbud mod at have med dyr at gøre i fem år i Østre Landsret. Han havde læsset for mange dyr på en svinetransport i 2005 - og 97 svin døde.

En vognmand fra Fyn har fået 30 dages fængsel og forbud mod at have med dyr at gøre i fem år i Østre Landsret. (Foto: DR © DR)

Vognmanden Peter Ottesen fra Fyn har fået 30 dages fængsel for ulovlig transport af svin, ligesom han heller ikke må have med dyr at gøre de næste fem år. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Dommen faldt i Østre Landsret i Nykøbing Falster. Der er tale om en stadfæstelse af en dom, som Peter Ottesen fik ved byretten sidste år.

Peter Ottesen blev kendt skyldig at stå bag en svinetransport i maj 2005, der var læsset med alt for mange dyr. Transporten blev stoppet langt nede i Tyskland, og her blev 97 svin fundet døde.

Desuden blev en af Peter Ottesens chauffører, en 48-årig mand, idømt en bøde på 10.000 kroner. Han havde hentet svinene på en gård ved Præstø og kørt dem til Peter Ottesens sted i Blommenslyst på Fyn. Her blev den videre transport overtaget af to polske chauffører.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter