Voksen uledsaget flygtning begik vold på sikret institution

På en sikret døgninstitution blev to medarbejdere overfaldet af en uledsaget flygtning, der påstod at være 17 år, men viste sig at være ældre.

(Arkiv billede) En flok flygtninge og migranter ankommer til Padborg. (Foto: )

Sidste år blev i alt fire uledsagede flygtninge placeret på institutionerne Grenen og Koglen i Region Midtjylland.

Det viste sig efter et stykke tid, at tre ud af de fire ikke var under 18. En af dem viste sig at være omkring 23 år.

- Vi fik at vide, at han var 17, og vi har ikke ret til at afvise ham, selv om vi efter at have mødt ham vurderede, at han var ældre, siger Lars Emil Andersen, der er forstander på institutionerne.

Den unge mand var aggressiv og voldelig og endte med at være voldelig over for to medarbejdere. Den ene blev bidt, mens den anden fik trykket nogle ribben.

- Han havde en meget aggressiv adfærd, der skabte utryghed for de børn og unge, som er anbragt her. Så vi så os nødsaget til at have ham skærmet fra at være med sammen med de andre børn og unge, fortæller Lars Emil Andersen.

Efter voldsepisoderne kontaktede institutionen politiet, der kunne oplyse, at manden var efterlyst gennem Interpol af fransk politi for et groft overfald.

- Der burde have været andre inden anbringelsen, der ligesom vores medarbejdere, var i tvivl om hans alder, siger Lars Emil Andersen.
Det sker jævnligt, at kriminelle uledsagede flygtninge lyver sig yngre, end de er. Det betyder, at de fejlagtigt bliver placeret på en sikret døgninstitution for mindreårige.

Tal fra Danske Regioner viser, at knap halvdelen af de uledsagede flygtningebørn, der i 2015 blev placeret på sikrede døgninstitutioner, faktisk var over 18 år.

Danske Regioner efterlyser både flere pladser til de mindreårige uledsagede, men også videreuddannelse til personalet og løsning for de flygtninge, der er over 18 år.