Voldsmanden fik en chance til hos tv-kok - men hvad med Marlene

Han smadrede hendes krop med et jernrør og smed hende ud af vinduet fra 3. sal. Nu er han en fri mand og i lære hos tv-kok. Er det rimeligt?, spørger offeret.

Vidner bemærkede, at Marlene Duus ikke gjorde modstand, da hendes franske eks-kæreste smed hende ud af vinduet. (© dr)

Marlene Duus er 50 procent invalid - for tre år siden blev hendes liv, hendes krop og hendes ansigt knust af en eks-kæreste, der ikke kunne acceptere deres brud. Hun kæmper stadig - nu på tredje år - for at genvinde en nogenlunde acceptabel tilværelse. Ekskæresten, derimod, er sluppet ud af fængslet efter at have afsonet halvdelen af sin straf og har fået en læreplads hos stjerne-kokken Claus Meyer.

Er det retfærdigt? spørger 29-årige Marlene Duus i en kronik i dagens udgave af Politiken.

"Kære Claus Meyer. Tænker du mon på, at når der er en voldsmand, er der også et offer et sted? Tænker du på dine tre døtre, når du hører min historie?. Når du hjælper ham, forstår du så, hvordan jeg føler mig strafet og ydmyget yderligere?".

Læs også: Slog kvinde med jernstang inden fald

Læs også: Seks år for at skubbe kvinde ud fra 3. sal

Den 19. november 2008 får Marlene Duus smadret sit liv.

Hendes eks-kæreste dukker op i hendes lejlighed, bevæbnet med et stort rustent jernrør i hænderne. Begynder at slå løs på hende, så hendes ansigt smadres, og hendes tænder slås ud. Til sidst trækker han hende hen til vinduet og smider hende ud fra 3. sal. Og så hopper han selv samme vej.

På Rigshospitalet lapper de hende sammen igen.

"Jeg har tal på de første 20 operationer, har metal indopereret i arm, knæ og lårben. I mit ansigt er knoglerne ligeledes samlet med metal, og jeg har netop fået mine nye porcelænstænder. Men jeg genkender stadig ikke mig selv, når jeg ser mig i spejlet. Jeg er afhængig af morfin, og jeg har mareridt hver nat."

Eftertragtet elevpladsMarlene Duus' ekskæreste overlevede også faldet fra 3. sal, fik seks års fængsel for overfaldet og er altså nu - tre år efter - i gang med et nyt liv.

"Ja, han har tilmed fået en eftertragtet elevplads foran en række - lovlydige - konkurrenter. Simpelthen fordi han er kriminel, og fordi han skal hjælpes. Hvor langt skal man gå for at hjælpe en mand dømt for drabsforsøg?", spørger Marlene Duus i sin kronik.

Marlene Duus peger på et stort dilemma. For når man har udstået sin straf, så skal man efter retssamfundets opfattelse have mulighed for at resocialisere sig. Men er det at træde over voldsofferets grænser? Og hvor går grænsen, hvad mener du?

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Facebook
Twitter