Voldtægten der fældede Amagermanden

I dag handler sagen mod Amagermanden om den voldtægt, der fandt sted den 25. september 2010 i en haveforening på Kongelundsvej på Amager.

I dag handler sagen mod Amagermanden om den voldtægt, der fandt sted den 25. september 2010 i en haveforening på Kongelundsvej på Amager. (Foto: Tegning: Anne Gyrite Schütt- BT © Tegning: Anne Gyrite Schütt- BT)

For niende dag sidder den 46-årige ML - bedre kendt som Amagermanden - på anklagebænken i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for to drab og otte voldtægter gennem merer end to årtier.

Dr.dk dækker dagens begivenheder direkte fra retten, og du kan følge opdateringerne her i løbet af dagen.

Sagen fra Kongelundsvej, der skal behandles i dag, er den sidste af sagerne og handler om voldtægt på en dengang 17-årig pige, der var på vej hjem fra fest, da hun blev overfaldet, voldtaget og truet med en kniv til oralsex.

Kondomet afgørende

Under efterforskningen af voldtægten fandt en politihund et forseglet kondom et par hundrede meter fra det sted, pigen var blevet voldtaget. På kondomet fandt politiets teknikere til alt held dna fra pigen og fra en mand.

Dette dna har senere vist sig at stamme fra ML med sandsynligheden 1 til 1 million.

Men på dette tidspunkt havde man ikke et match på dna'et. Til gengæld fandt man ud af, at det mandlige dna var identisk med det dna, man havde fundet på en mælkekarton efter en voldtægt på Amagerkollegiet i 2005 og på liget af Lene Buchardt, der var blevet voldtaget og dræbt i Fasanskoven på Amager helt tilbage i 1990.

Serieforbryder på spil

Den 1. november 2010 kunne politiet gå ud og fortælle om sammenhængen mellem de forskellige forbrydelser og samtidig advare kvinder, der færdedes alene om, at der var en serieforbryder på spil.

Politiet fik et hav af henvendelser fra borgere, blandt andet fra en kvinde, hvis søn i 1990 havde set ML på Amager Fælled, den dag Lene Buchardt var blevet dræbt.

Det havde han forsøgt at fortælle politiet allerede dengang, men en betjent talte nedladende til ham, og det endte med at han smækkede røret på og aldrig blev kontaktet igen, har han fortalt i byretten.

Henvendelsen fra kvinden og en gennemgang af de mobiltelefoner, der havde befundet sig i nærheden af kolonihaveforeningen, fik politiet på sporet af ML, der frivilligt afgav en dna-test.

Den 12. november 2010 blev han anholdt og sigtet for drabet på Lene Buchardt og de to voldtægter. Siden er sagen vokset til to drab og otte grove seksuelle overfald, herunder voldtægter.

Der ventes dom den 22. december.

Facebook
Twitter