Vollsmose-familier klager over politiet

Familier i Odense, der forleden fik deres hjem ransaget under politiets aktion mod en gruppe terrormistænkte, klager nu over PET's metoder. Anholdelsen var en forfærdelig oplevelse for dem, siger deres advokat.

De terrormistænktes familier er stærkt utilfredse med politiets optræden natten til tirsdag og vil klage over det. (© DR)

Familier i Odense, der forleden fik deres hjem ransaget under politiets aktion mod en gruppe terrormistænkte, klager nu over PET's metoder.

- Der venter en stor social opgave forude, siger Odense-advokaten Jan Moosmand, efter at han havde holdt et møde med familierne til de syv mænd, der nu er fængslet og sigtet for terror.

Han forklarer, at familierne er chokerede over det, de har været udsat for.

- De blev vækket midt om natten, og der kom fremmede ind i deres stue og så kvinderne uden tildækket hår. Lige pludseligt stod politiet med trukne pistoler. Det har været ganske forfærdeligt, siger han.

Bør have kompensation

Omkring 20 forældre og søskende til de syv fængslede mødte op til mødet, som foregik i moskéen på Østergade i Odense. I mødet deltog også imam Abu Hassan.

Han mener, at familierne bør have kompensation.

- De er blevet behandlet dårligt, og ikke som man forventer af dansk politi. De fik hætter over hovedet, og det minder om den måde, som folk bliver behandlet på Guantanamo på, siger imamen.

Advokat Moosmand oplyste videre, at han havde brugt lang tid på mødet til at forklare, hvordan det danske politi og det danske retsvæsen arbejder. Men indtil videre er der ikke taget stilling til, om man vil kræve erstatning.

Fem af de syv familier har bedt Moosmand om at overtage opgaven med at forsvare sønnerne i retssagen.

Så skånsomt som muligt

Chefen for PET, Lars Findsen, mener, at politiet anstrengte sig for at foretage anholdelserne så skånsomt som muligt og gjorde ekstra ud af at informere om aktionen.

- Det er klart, at en hvilken som helst anholdelsesaktion altid vil blive oplevet som voldsom for de berørte og deres pårørende. Der blev derfor gjort meget for at gennemføre anholdelserne på en så hensynsfuld måde som muligt, siger Lars Findsen.

Han forklarer, at der blandt andet blev gjort meget ud af at forklare, hvad der foregik, både over for pårørende og over for omgivelserne generelt.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b10cd66187a20cf4f9d207http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b10cd66187a20cf4f9d20ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b10cd66187a20cf4f9d20d