Vred chef hos Danske Æg: Branchens renommé sættes over styr

Sektorchef garanterer, at danske æg er fri for gift.

Hos Danske Æg, der repræsenterer ægproducenter og virksomheder inden for ægproduktion, ærgrer sektorchef Jørgen Nyberg Larsen sig over, at 20 ton forurenet æg er havnet i Danmark.

- Det er træls, det sker. De snyder og bedrager og sætter branchens renommé over styr, siger en vred Jørgen Nyberg Larsen.

Millioner af æg er de seneste uger trukket tilbage fra butikker i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien, Sverige og Storbritannien. Nu viser det sig også at det danske firma Danæg Products har modtaget forgiftede hollandske æg fra en belgisk underleverandør.

Ingen gift i danske æg

Han garanterer, at der ikke er danske æg, der er forurenede og frygter ikke, at de danske forbrugere vil vende ryggen til de danske producenter.

- Jeg vil lægge hovedet på blokken - der er ikke gift i de danske æg. Vi er på forkant med situationen og har tjekket alt ekstra grundigt de seneste 14 dage. Så jeg håber, der er tillid til den danske ægbranche, siger Jørgen Nyberg Larsen.

Han understreger, at Danmark er afhængig af at importere ægprodukter, da cirka 15 procent af produkterne kommer fra udlandet.

- Det er produkter, der indgår i kager, is, pasta og den slags. Det er vi ikke i stand til selv at levere pt. Umiddelbart er der mulighed for, at vi kan levere lidt mere, og priserne i Europa vil måske også blive lidt højere, vurderer Jørgen Nyberg Larsen.