Vred mor afbrød Mercado: 'Jeg er ikke aktivist. Jeg er bare en indigneret mor'

Susanne Hornbek hyldes på sociale medier for sit spontane udfald mod minister.

Da Susanne Hornbek Pedersen overhører børneminister Mai Mercado sige til DR Nyheder, at hun ikke oplever bekymring blandt forældrene, blev hun provokeret og afbrød med det retoriske spørgsmål: "Hvad tror du, vi går her for?"

Tusindvis af utilfredse forældre gik i lørdags på gaden og demonstrerede i flere end 50 byer over hele landet. Budskabet var "flere pædagoger i daginstitutionerne nu".

Blandt de mange forældre var 37-årige Susanne Hornbek Pedersen sammen med sin mor og datter.

Tilfældigvis befandt de sig ved siden af den ansvarlige minister børne- og socialminister Mai Mercado (K), som var ved at blive interviewet af DR Nyheder.

- Jeg oplever ikke, at der er den store utilfredshed. I hvert fald ikke lige her, hvor jeg er, siger ministeren omringet af barnevogne, balloner og bekymrede forældre.

Men hun når knap nok at sige sætningen færdig, før hun bliver afbrudt. Det er Susanne Hornbek Pedersen, som instinktivt kommer med et opråb til ministeren.

- Ej! Hvad tror du, vi går her for? Vi går her for at udtrykke en utilfredshed, afbryder Susanne Hornbek Pedersen og slår spørgende ud med armene, mens kameraet ruller.

Opråbet høster tusindvis af 'likes'

Det retoriske spørgsmål er siden gået viralt, og et foto af klippet i udsendelsen har fået flere tusinde likes, og kommentarerne er væltet ind:

"Stærkt gået, at du kaldte hendes elendige spin", "Hun (Susanne red) fortjener et kæmpe klap på skulderen" og "Bravo" er bare nogle af de mange tilkendegivelser, som er strømmet ind på Facebook de seneste par dage.

Men rigtig hurtigt gik det, da medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Mattias Tesfaye, delte et opslag fra udsendelsen på Facebook, hvor han skrev:

- Efterlysning: Hvem er kvinden yderst til venstre? Hun er absolut ugens største helt!!

Opslaget har i skrivende stund fået over 2500 likes og flere hundrede kommentarer. Dog peger langt de fleste kommentarer på, at netop Socialdemokratiet ikke går ind for minimumsnormeringer.

Blev provokeret

- Jeg overhører, at Mai Mercado siger, hun ikke oplever den store utilfredshed. Hun sagde endda, at hun er glad for, at der var fokus på børneområdet, siger Susanne Hornbek Pedersen, som derfor ikke kunne lade være med at reagere.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvad hun laver der i første omgang? Har hun misforstået, hvad det hele handlede om? Det er jo hendes politik, vi er imod, siger Susanne Hornbek Pedersen, som til daglig arbejder som socialrådgiver og bor i København.

Her går hendes datter også i vuggestue, hvor Susanne Hornbek Pedersen oplever, at der mellem klokken 9 og 12 ikke er nogen problemer. Men så snart klokken er 14, er der alt for få hænder til at passe på de mange børn.

- Så er der pludselig 2 voksne til 12 børn. Hvis et barn græder, en anden skal skiftes og telefonen ringer, så er der er simpelthen bare ikke hænder nok, siger hun.

'Minimumsnormeringer det mindst dårlige bud'

Susanne Hornbek Pedersen går ellers ikke ind for, at der bliver for såkaldt detailreguleret, men man regulerer på så mange andre områder som for eksempel "antal piloter i et cockpit, dyrehold og klassekoefficienter", siger moren.

- Så jeg tror, minimumsnormeringer er det mindst dårlige bud. Jeg er ikke aktivist. Jeg er bare en indigneret mor, som ser et personale, der er presset, og børn, der ikke får den omsorg, de har brug for.

- Det provokerede mig, at Mai Mercado går i netop den forsamling og siger, at hun ikke oplever bekymrede forældre. Vi var altså pænt mange mennesker samlet med netop det budskab, siger Susanne Hornbek Pedersen, som ikke fik lejlighed til at tale yderligere med ministeren.

I dag mødes børne- og socialminister Mai Mercado med en række aktører på børneområdet blandt andre BUPL, hvor et punkt på dagsordenen er minimumsnormeringerne.

Facebook
Twitter