Vrede polske fodboldfans følte sig diskrimineret: Hvorfor måtte vi ikke komme ind i Parken?

DBU har på Twitter beklaget, at mange danske fans ikke kom ind til landskampen i Parken.

Lezek Czarnecki, polsk fodboldfan, der ikke måtte komme ind i Parken. (Foto: Vicki Therkildsen- DR)

Der udbrød kaos ude foran Parken inden og under Danmarks landskamp mod Polen.

Problemerne skyldtes, at flere polske fans, som forsøgte at komme ind på de dele af stadion, der var forbeholdt de danske fans. Da de blev nægtet adgang og fjernet af politiet, opstod der uroligheder.

Som en konsekvens var der mange danske fans, som måtte vente længe på at komme ind, og derfor ikke fik oplevet 1. halvleg af den begivenhedsrige kamp. Og en masse polske fans, som i god tro havde købt billetter til de danske tilskuerafsnit, måtte skuffede gå hjem fra Østerbro med nogle billetter, som de ikke fik lov til at bruge.

En af dem var Lezek Czarnecki, som DR mødte foran Parken.

- Jeg har boet og arbejdet i Danmark end to år, og jeg er kommet her sammen med mine venner for at se fodbold. Vi har betalt mange penge for billetterne. Hvis vi vidste, at vi ikke måtte komme ind, havde vi aldrig købt dem, siger han.

- Det var ikke noget problem, da jeg kom her for to år siden til en kamp mellem Danmark og Sverige, der kunne svenske fans godt sidde mellem danskerne.

Som Polen i 80erne

- Politiet kom med hunde og begyndte at slå på os. Prøv at se dig omkring, det ligner en ren krigszone. Det er som Polen i 80'erne, da russerne kom. Ingen havde regnet med, at det ville være sådan, siger den vrede polak på engelsk.

Tomasz Slosacki har boet i Danmark i 15 år, og han udtrykte på dansk, hvad han mente om situationen:

- Jeg er megasur, jeg kan ikke forstå det.

- Jeg stod med billetten i den ene hånd og ventede på at komme ind. Jeg har hverken polsk t-shirt på eller noget. Pludselig bliver jeg trukket ud, og en politibetjent begyndte at slå mig. Jeg ved ikke, om det er racistisk eller hvad. Jeg har dansk familie, det er kun mig, der er polak.

- Selvfølgelig skal politiet gøre det, der er nødvendigt med de polakker, der slås eller angriber politiet, men det her forstår jeg ikke, sagde den polske fodboldfan bittert.

Polakker overalt

En dansk fan, som havde været inde i Parken, kunne dog bekræfte, at adskillige polakker var sluppet ind på de danske tilskuerafsnit.

- Det var grotesk, der var panik overalt. Der gik tre kvarter, før vi kunne komme ind, og da vi endelig kom ind, så var der polakker overalt. Det var et stort kaos, der var alt for meget ballade derinde. Jeg var nødt til at gå for min egen sikkerheds skyld. Jeg har lige været nede i Nyhavn, og der kunne vi godt hygge os. Men prøv at komme ind blandt 5000 modstander-fans, det var ikke hyggeligt. Så gik jeg, fortæller Morten Nielsen fra Krogager ved Billund, som altså havde billet til det danske tilskuerafsnit, til DR.

DBU har på Twitter beklaget forholdene over for de danske fans:

- Flere danske fans måtte desværre vente alt for lang tid på at komme ind på stadion. Det er MEGET beklageligt. Der opstod voldsomme sammenstød mellem politiet og polske fans, og vi måtte prioritere sikkerheden og sikre, at aggressive polske fans ikke kom ind på stadion.