Wallait Khan skal forklare forhold til Hizb ut-Tahrir

Venstres afhopper i København, Wallait Khan, skal forklare sit forhold til den yderligtgående muslimske organisation Hizb ut-Tahrir. Et radikalt medlem truer med at sprænge konstitueringen mellem S, R, SF og EL.

Wallait Khan, der efter kommunalvalget i København forlod Venstres gruppe, skal forklare sit forhold til yderligtgående muslimske organisationer. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Flere partier på Københavns Rådhus kræver, at Venstres afhopper, Wallait Khan, forklarer sit forhold til den yderligtgående muslimske organisation Hizb ut-Tahrir, skriver Jyllands-Posten.

Det sker på baggrund af en artikel om Khan i novembernummeret af det pakistanske tidsskrift "Monthly Sahil International", der blev udgivet i ca. 600 eksemplarer under valgkampen.

Kampagne-snak

Den noget ubehjælpsomme artikel omtaler Wallait Khans fortjenester, og beskriver ham som en mand, der støtter enhver sag der måske kan være indvandrerstemmer i.

De muslimske organisationer Minhaj ul-Quran og Hizb ut-Tahrir nævnes i samme åndedrag som lukningstruede tyrkiske skoler. Og afsnittet i artiklen konkluderer, at Wallait Khan altid har gjort, hvad han kunne for at støtte "disse foreninger, skoler og institutioner".

Kræver forklaring

Afgående miljøborgmester Winnie Berndtson fra Socialdemokraterne mener, at Wallait Khan skylder et klart svar på sit forhold til Hizb ut-Tahrir og hvilke demokratiske værdier, han værdsætter.

Den radikale Manu Sareen er chokeret og parat til at sprænge konstitueringen med S, R, SF og EL. I dag vil Sareen kontakte den radikale leder, Klaus Bondam om sagen.

Manu Sareen får i Ekstra Bladet støtte af det radikale folketingsmedlem Naser Khader, der mener, at Sareen følger den radikale partilinje.

Facebook
Twitter