Wammen: Stort flertal afgørende for Gellerup-plan

Beboerne i Gellerupparken har sagt ja til den boligplan, der blandt andet betyder at tre boligblokke skal rives ned.

Borgmester Nicolai Wammen er glad for, at beboerne har sagt ja til den store fornyelse af Gellerupparken.

Beboerne i Gellerupparken i Århus har stemt ja til en boligplan som skal skaffe 1000 nye job og udvikle ghettoområdet. Planen betyder blandt andet, at tre boligblokke skal rives ned.

På et beboermøde i aftes stemte 454 for projektet og 249 imod. Beboerne i boligkvarteret Toveshøj, der også bliver berørt af planen, har allerede sagt ja til planen, og dermed kan arbejdet nu for alvor sættes i gang.

Det store flertal er helt afgørende, for at planen kan blive en succes, mener Århus' borgmester, Nicolai Vammen.

- Det er helt nødvendigt for, at vi kan lave de forandringer i Gellerup, som området har brug for, siger han.

Massivt flertal

Der er i alt 2400 lejemål i Gellerupparken - og beboerne fra omkring hver femte af lejemålene var mødt op for at stemme. Men at stemmeprocenten kun sneg sig op på tyve, slår ikke borgmesteren ud.

- I forgårs var der et massivt flertal blandt dem, der stemte i Toveshøj, og i går var der et massivt flertal i Gellerup. Jeg kunne selvfølgelig godt have tænkt mig, at der var endnu flere, der havde stemt, men det er nu engang dem, der møder op, der har indflydelsen, siger han.

Forstår godt bekymringen

Når det er sagt, kan borgmesterne sagtens forstå, at folk bliver nervøse, der der skal laves så store ændringer.

- Det er også klart, at hvis man bor i en af de ejendomme, der skal rives ned, så har man ekstra mange ting at tænke på, f.eks. hvor man skal bo. Det er også derfor at en del af helhedsplanen er at der er en tryghedsgaranti. Der er ikke nogen, der kommer til at stå ude i den kolde sne på grund af det her, lover borgmesteren.

Tryghedsgarantien betyder, at dem, der der skal flytte til en anden bolig, fordi der skal rives boligblokke ned, får tilbudt en andne bolig i området af samme stand og til samme husleje. De får desuden flyttehjælp.

1000 nye arbejdspladser

Målet med projektet er at udvikle det socialt udsatte boligområde til et mere attraktivt byområde med flere arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, flere ungdomsboliger og flere ældreboliger.

Kommunen forventer, at planen vil tilføre 1000 nye arbejdspladser til området, heraf er de 500 kommunale job.

Der bor ca. 6800 mennesker i den berørte bydel. Med 19 procent af beboerne under fattigdomsgrænsen er Gellerup det fattigste område i Danmark ifølge en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Facebook
Twitter