Whistleblower afslørede skandale i a-kasse: Nu er han fyret

En enig bestyrelse har besluttet af afskedige Lars Kreutzmann, der var vicedirektør i Akademikernes A-kasse.

(Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Efter flere skandaler om dyre vinkøb, receptioner og wellness-ophold fortsætter bestyrelsen i Akademikernes A-kasse med at rydde ud i topledelsen i a-kassen.

Vicedirektør Lars Kreutzmann, der har været suspenderet i en periode, er nu fortid i a-kassen.

Det skriver bestyrelsen i en fælles udtalelse.

- Det er vigtigt for os at understrege, at Lars Kreutzmann ikke har været en del af de uregelmæssigheder, som førte til, at AKAs nu tidligere adm. direktør Michael Valentin blev afskediget. Lars Kreutzmann har i væsentlig grad bidraget til opklaringen af flere af de mange kritisable forhold under Michael Valentins ledelse, lyder det.

- Vi vil gerne takke Lars Kreutzmann for dette arbejde. Men vi har desværre måttet konstatere, at det af forskellige årsager ikke har været muligt at samle den resterende ledelse efter Michael Valentin i et fælles fortsættende konstruktivt samarbejde. Det har vi taget konsekvensen af og besluttet, at vi alene kører videre med Mette Gregersen som ny konstitueret adm. direktør.

Lars Kreutzmann var den sidste tilbageværende af den tidligere ledelse, efter at to direktører og bestyrelsesformand Allan Luplau som de seneste trak sig fra deres poster i midten af december.

Det kom, efter at den tidligere direktør Michael Valentin i september blev fyret og sidenhen anmeldt til politiet for misbrug af a-kassens penge til privat brug.

Lars Kreutzmann spillede en afgørende rolle i Valentins fald, da han var manden, som flere gange advarede bestyrelsen om direktørens forvaltning af a-kassens midler.

DR Nyheder har været i kontakt med Lars Kreutzmann. Han ønsker ikke at udtale sig, da han lige nu er i gang med at læse sit opsigelsesvarsel igennem.