Women Deliver skudt i gang: 11 citater fra kendte og kongelige og kæmpere

Bella Center i København danner rammen om den største konference nogensinde om kvinder og pigers rettigheder og sundhed.

Det er fjerde gang konferencen afholdes, hvilket sker et sted i verden hvert tredje år. Fra venstre: Annie Lennox, Margeret Chan, Gro Harlem Brundtland, Yemurai Nyoni, Barkha Dutt, Tawakkol Karman, Babatunde Osetimehin, Sakeena Yacoobi og Katja Iversen. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Kongelige, NGO'er, kendisser, politikere og helt almindelige mennesker.

5.543 personer fra hele verden er i disse dage samlet i Bella Center i København, hvor verdens største konference med fokus på kvinder og pigers rettigheder netop er sparket i gang ved stor åbningsceremoni.

Til at åbne den tre dage lange konference var blandt andre kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen, samt et 10 mand stort panel, hvor alle på den ene eller anden måde kæmper for ligestilling og kvinder og pigers rettigheder.

Herunder kan du læse, hvad de sagde til åbningsceremonien:

Kronprinsesse Mary - protektor for Women Deliver:

(Foto: © LISELOTTE SABROE, Scanpix)

- Dette er ikke en kvinde-agenda. Men en samlet agenda for menneskeheden, der involverer mænd, kvinder, piger og drenge. Jeg har glædet mig så meget til Women Deliver 2016, og nu er dagen her. Lad os bygge videre på det og gøre endnu mere for alle de fremskridt, der er gjort. Lad os se mod nye horisonter. Lad os være enige om, at "ikke så dårligt" ikke er godt nok.

Katja Iversen - CEO Women Deliver:

(© dr)

- Women Deliver - and so much more than babies #WD2016. Når man investerer i kvinder og piger får den en sneboldeffekt, der går langt ud over individet. Det giver videre til familien og samfundet. Når man investerer i piger og kvinder, vinder alle. Og det er derfor, vi er her.

Lars Løkke Rasmussen - statsminister:

(Foto: © LISELOTTE SABROE, Scanpix)

- Det er ubegribeligt, hvor mange kvinder der stadig ikke har mulighed for at deltage i samfundet med deres fulde potentiale. Women Deliver spiller en stor rolle i at bryde disse grænser - som tusinder af danskere higer efter at gøre hver dag. Jeg kan forsikre jer om, at Danmark er på jeres side. Jeg er på jeres side - som en ægtemand, far til en datter, som et menneske og som statsminister af Danmark.

Barkha Dutt - tv-vært NDTV i Indien:

(© dr)

- Feminisme er en af hovedpunkterne i menneskerettighederne. Det er dumt at lade som om, at vi lever i post-feminismens periode. Feminisme handler helt simpelt om frihed og lighed.

Annie Lennox - sangerinde:

(© dr)

- Som aids-aktivist og kvinderettighedsforkæmper tror jeg på, at målene, der skal nås inden 2030, er den rigtige vej at gå for at forbedre rettigheder, sundhed for kvinder og piger, uanset at der fortsat er store udfordringer over hele kloden. Hvis vi skal lykkes med at vinde over aids, kræver det at vi står sammen og kæmper for ligestilling og mod det mandsdominerede samfund.

Gro Harlem Brundtland - Norges tidligere statsminister:

(© dr)

- De overgreb, der sker mod kvinder, i mange lande, kan ikke længere tolereres af kvinder. Kvinder har det største potentiale, når det handler om bæredygtig udvikling. Nu skal vi insistere på, at kvinder og pigers rettigheder udvikles. Nu skal vi videre til et helt nyt scenarie - og først da kan vi regne med, at hele verden - og alle kvinder - er med, når det handler om at forme vores verden og nå de nye FN-udviklingsmål.

Margaret Chan - generaldirektør WHO:

(© dr)

- Lad os enes om, at kvinder og piger betyder noget. De betyder noget for udviklingen. Vi må samarbejde, og vi må samarbejde med mænd for at slutte uretfærdigheden, diskriminering og vold mod mænd, kvinder og piger.

Sakena Yacoobi - CEO og grundlægger af Afghan Institute of learning:

(© dr)

- Hvis du vil give en gave til kvinder, hvis du vil fjerne fattigdom, hvis du forhindre børneægteskaber, hvis du vil forhindre sundhedsproblemer, så SKAL kvinder uddannes. Uddannelse er en bil hen mod fred. Og kvinder er føreren af den bil.

Yemurai Nyoni - grundlægger af Dot Youth Organsization og Women Deliver Young Leader from Zimbabwe:

(© dr)

- Jeg tror på, at den fremtid, vi søger og arbejder hen imod, er helt uden den voldelige mand. Som unge under 30 år har vi muligheden for med vores handlinger og valg at afbryde alt det, der giver negative resultater for kvinder og piger. Vi vil gøre det - vi gør det - og I kan og vil se resultaterne.

Babatunde Osotimehin, direktør for UNFPA:

(© dr)

- Jeg står her for 59 millioner 10-årige piger i verden, som skal leve under de nye udviklingsmål. Når vi ser på FN's 17 nye mål, kan vi gøre en forskel. Hvis vi giver dem adgang til uddannelse, sundhed, prævention og adgang til job kan vi ændre verden TOTALT - og det er det, vi skal gøre.

Tawakkol Karmen - kvinderettighedskæmper og vinder af Nobels Fredspris 2011 fra Yemen:

(© dr)

- Jeg higer efter sejr - for mit land og for dets folk. For alle de værdier, vi sætter højt: Frihed, demokrati og retfærdighed. Jeg kæmper for mit folk - at de får en stat, der respekterer menneskerettighederne - og for at udrydde korruption. Jeg arbejder sammen med mit folk for at befri vores land fra korruption. Det er vores kamp. Vi har slået til før. Vores kamp er vejen mod fred. Der er ingen fred uden diplomati. Der er ingen fred uden retfærdighed. Det er kampen for kvinder i mit land og for kvinder i lande med arabisk forår - det er kampen for kvinder over hele verden.