'X Factor'-tvillingerne: Vi vil bare gøre folk glade

René og Mikael Amdi Hansen laver musik for deres egen skyld. Men mest for at skabe glæde hos andre.

Klik her, og se 'EngleForEvigt' optræde på et plejehjem. 'Himmelhunden' er med.

Interessen for René og Mikael Amdi Hansen var stor efter tvillingernes deltagelse i 'X Factor' i 2008. Der var masser af job, og ambitionerne var skyhøje.

Det er de stadig, men de personlige ambitioner er ikke de vigtigste. Det fortæller 26-årige René i forbindelse med DR-dokumentaren 'Tvillinger med stjernedrømme'.

- Vi vil vise, hvad vi kan og gøre folk glade, siger René.

Det gør tvillingerne med kunstnernavnet 'EngleForEvigt' ved at optræde i børnehaver, på plejehjem og for hvem der nu har lyst til at høre på deres musik.

Fra diskotek til diskotek

Musikkarrieren blev kickstartet med tvillingernes version af James Blunts 'Wisemen', og i månederne efter 'X Factor' turnerede Mikael og René med deres far, Erik Amdi Hansen, som manager fra diskotek til diskotek.

Det vigtigste er at komme ud og spille egne hits nogle steder, hvor folk vil høre det. Så betyder det ikke så meget, hvor det er. Bare folk er glade for at høre det.

mikael amdi hansen

Men sene optrædener på natklubber harmonerede ikke med René epilepsi, og de måtte stoppe efter et halvt år.

Tvillingerne gav ikke op, og i 2011 begyndte de til guitarundervisning for at kunne supplere vokalen.

I perioder øver de op til 40 timer om ugen på både egne numre og cover-numre.

René drømmer stadig om at optræde til Grøn Koncert eller Roskilde Festival, men mindre kan også gøre det.

- Det vigtigste er at komme ud og spille egne hits nogle steder, hvor folk vil høre det. Så betyder det ikke så meget, hvor det er. Bare folk er glade for at høre det, siger René.

Fuldtidsmusikere

Mikael og René har adhd, er udviklingshæmmede og har tidligere været i arbejde med andre handicappede.

- Vi har prøvet at være ude nogle steder, hvor det, vi lavede, ikke var særligt sjovt. Og det er jo også mest musik, vi brænder for, siger Mikael.

Brødrene vil ikke lave andet end musik. For der føler de, at kan bidrage med noget. Og de håber på sigt at kunne leve af deres musik.

René, er det realistisk?

- Jeg ved ikke, om det er realistisk eller ej, men det er det, vi vil. Det vil vi bare, og så er det lige meget, hvor meget tid vi skal bruge på det. Hvis vi ikke når vores mål, så prøver vi igen. Musik handler om at blive bedre og dygtigere, siger René, der får ungdomsydelse og er i gang med en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

Mikael, der får kontanthjælp og går til undervisning på AOF, supplerer:

- Vi vil vise andre mennesker, at det kan lade sig gøre, hvis man kæmper for det, man har kært. Alle, der har handicap, har et talent. Og man skal bruge det talent, man har.

Et familieprojekt

Mikael og René har fuld opbakning fra familien til at forfølge deres drøm om at blive professionelle musikere, selv om det ikke er et let projekt.

- Der har været rigtig mange nederlag. Det har der godt nok. Men prøv at se, hvad de kan vise med deres musik nu, siger René og Mikaels mor, Inge Amdi Hansen.

Jeg tænker mere på, at vi er specielle, fordi vi er erfarne musikere.

Mikael Amdi hansen

Sønnernes handicap sætter nogle begrænsninger, selv om det ikke fylder så meget i Mikael og Renés hoveder.

- Vi har adhd, men det er jo ikke sådan, at jeg tænker over det. Jeg tænker mere på, at vi er specielle, fordi vi er erfarne musikere, siger Mikael.

René er enig.

- Det betyder ikke så meget for mig eller min bror. Det er en del af os, og det er noget, man skal acceptere. Hvis der er noget omkring adhd, der generer, så kan jeg jo skrive en sang om det.

Adhd skader og gavner

Far Erik er førtidspensionist og bruger stort set al sin tid på at hjælpe sønnerne med at forfølge drømmen om en musikkarriere. Han fortæller, at adhd-diagnosen både hæmmer og hjælper Mikael og René.

- De kan være meget ensporet, og de bliver bare ved, hvis der er noget, de vil. På den anden side, så kan de have svært ved at lære tingene.

Det virker som et meget svært projekt, I har gang i. Kunne man tænke, at du som far til René og Mikael er blind for de musikalske mangler, de måtte have?

- Ja, det tænker jeg ofte, men så kommer jeg ind til sådan nogle som Frank og Peter, som bliver dybt imponeret af, hvad de kan, siger Erik.

EngleForEvigt på Spotify

René har med støtte fra de to professionelle musikere og producere Peter Bødker og Frank Thøgersen, som blandt andet har spillet med 'Bamses Venner', skrevet og indspillet nummeret 'Oki Doki'.

De har nogle ting med sig, som gør, at de er specielle fra starten. Andre skal finde det specielle frem.

frank thøgersen, musiker

Derudover har René skrevet numrene 'Twillinger med takt og tone' og 'JoBitten', som kan downloades på diverse streamingtjenester, herunder Spotify.

Frank Thøgersen, kan René og Mikael komme til at leve af deres musik?

- De har bedre muligheder end mange andre. De har nogle ting med sig, som gør, at de er specielle fra starten. Andre skal finde det specielle frem. De kan synge i samme toneart uden at se eller høre hinanden. Det er dybt imponerende.

Nummeret 'Oki Doki' kan være med til at skyde brødrenes karriere i gang, vurderer Frank Thøgersen.

- Det er en pissefed sang. Det er et superfedt nummer, som virkelig er en ørehænger, siger han og understreger, at 'EngleForEvigt' allerede har noget af det, som mange ambitiøse musikere sukker efter: Opmærksomheden.

Hør Mikael og René synge deres potentielle hit Oki Doki ved at klikke på billedet.