Yahya Hassan anholdt efter skyderi

Den kontroversielle 20-årige digter Yahya Hassan vil ifølge DR Nyheders oplysninger blive sigtet for grov vold.

Yahya Hassan stillede i juni op til Folketingsvalget for Nationalpartiet. Men den kontroversielle digter måtte forlade partiet, efter flere kontroverser med politi og bandemiljø. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Det er den kontroversielle digter Yahya Hassan, der ifølge DR Nyheders oplysninger klokken 13 fremstilles i grundlovsforhør i Byretten i Aarhus.

Yahya Hassan vil blive sigtet for at have skudt en 17-årig mand i foden søndag aften efter, hvad politiet kalder, 'uoverensstemmelser mellem to mænd'.

Politiet skrev i morges i en pressemeddelelse, at en 20-årig mand er anholdt i nat. Han vil blive sigtet for grov vold.

Den 20-årige digter er flittig bruger af Facebook, hvor der er stor opmærksomhed om begivenheden, som fandt sted kort før klokken 21 søndag aften.

Yahya Hassan har fået beskikket forsvarsadvokaten Claus Bonnez, som også tidligere har forsvaret digteren. Men Bonnez har ikke tid. Som stedfortræder er advokat Hanne Ziebe indkaldt.

DR Nyheder taler med hende, da hun er på vej ind for at mødes med Yahya Hassan:

- Jeg har ikke set nogen aktstykker endnu. Jeg har fået at vide, at jeg skal møde op i retten klokken 13. Jeg er på vej ind for at tale med min klient, siger Hanne Ziebe.

For Yahya Hassan har 2016 været fyldt med trusler og overfald. Ifølge digteren selv er han blandt andet blevet mødt af "ISIS-krigere med sabler og køller", blevet forsøgt stukket ned og var i sidste uge i slagsmål. Det har han fortalt via sine daglige opdateringer på sin offentlige Facebook-side.

Den 17-årige er blevet skudt i højre fod.