Yahya Hassan blev overfaldet og kaldt vantro

Den landskendte digter blev slået adskillige gange og kaldt vantro.

Politiet ankom kort efter til banegården og anholdt personen, der blev udpeget som gerningsmand. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

I går aftes ved 18:40-tiden blev den unge digter Yahya Hassan udsat for et overfald, og han har forklaret til politiet, at han blev kaldt for vantro af gerningsmanden.

Ifølge Københavns Politi fik Yahya Hassan og overfaldsmanden øjenkontakt, da de passerede hinanden i forhallen ud mod banegårdspladsen.

Overfaldsmanden forsøgte at nidstirre Yahya Hassan, og da de havde passeret hinanden vendte gerningsmanden sig om og overfaldte Hassan. Det fortæller Ove Bundgaard Larsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi til DR Nyheder.

Yahya Hassan fik dog hjælp.

DSB-ansatte lagde sig imellem

- Der er nogle DSB-ansatte, der har lagt sig imellem og tilkaldt politiet, siger Ove Bundgaard Larsen, vicepolitiinspektør, siger Ove Bundgaard Larsen til DR Nyheder.

Politiet ankom kort efter til banegården og anholdt personen, der blev udpeget som gerningsmand.

- Han skulle være blevet tildelt adskillige slag, 5-8 slag, i ansigtet og på kroppen, siger vicepolitiinspektøren. Men Yahya Hassan har ikke umiddelbart fået synlige skader.

Politiet føler sig sikker på, at det har fat i den rette mand, da han blev anholdt på stedet.

Kaldt vantro

Ifølge politiet er der dog forskellige oplysninger om, hvorvidt gerningsmanden siger noget under overfaldet.

- Den forurettede (Yahya Hassan, red.) siger, at han bliver omtalt som vantro, men der er også vidner, som står i området, der ikke hører, at der bliver udtalt noget, mens de er vidner til volden, siger Ove Bundgaard Larsen.

Yahya Hassan har i efteråret været i mediernes søgelys, efter han udgav en digtsamling, hvor han blandt andet kritiserede det muslimske miljø i Gellerup, hvor han kommer fra.

Digtsamlingen er desuden blevet en bestseller.

Overfaldsmanden, der er af udenlansk herkomst, er anholdt og sigtet efter den milde voldsparagraf. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag og har ikke taget stilling til sigtelsen.

- Vi kan ikke sige noget om motivet, da der tilsyneladende ikke er gået noget forud, siger vicepolitiinspektøren.

FacebookTwitter