Yahya Hassan får PET-livvagter døgnet rundt

Truslerne mod digteren Yahya Hassan er så voldsomme, at livvagter fra PET vil følge ham døgnet rundt.

Yahya Hassan skal nu følges af livvagter fra PET. (Foto: Rikke Carlsen)

Den kontroversielle digter Yahya Hassan er truet så voldsomt, at han nu bliver fulgt af livvagter fra PET døgnet rundt.

Det erfarer DR Nyheder.

Den 18-årige digter skal ifølge DR Nyheders oplysninger også bære skudsikker vest i de situationer, hvor man finder det nødvendigt.

Så sent som onsdag var det tilfældet, da Yahya Hassan deltog i et arrangement i Politikens Hus.

- Med livvagter på døgnet rundt vurderes Yahya Hassan nu af PET som værende blandt de personer i Danmark, der er udsat for den største trussel. Trusselsniveauet mod ham er for eksempel højere end mod islamkritikeren Lars Hedegaard, som ikke er udstyret med livvagter, siger DR retskorrespondent Claus Buhr.

Politi godkender Vollsmose-arrangement

Det er kun ganske få personer i Danmark, der mandsopdækkes af PET døgnet rundt. Den tidligere formand for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard og Muhammed-tegneren Kurt Westergaard er blandt dem.

Fyns Politi har fredag eftermiddag besluttet, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at afholde et arrangement med Yahya Hassan på H.C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose.

Politiet valgte ellers torsdag at anbefale biblioteket at afholde arrangementet et andet sted end i Vollsmose Kulturhus.

Overfaldet på Hovedbanegården

Odense Kommune tilbød fredag digteren at afholde arrangementet på byens rådhus. Men Yahya Hassan har ifølge kommunen insisteret på at besøge Vollsmose.

I mandags blev digteren overfaldet på Københavns Hovedbanegård.

Yahya Hassan, der har palæstinensisk baggrund, trådte for alvor ind i rampelyset, da han i oktober udgav digtsamlingen "Yahya Hassan", hvor han stiller islam og sin familie i et kritisk lys.

FacebookTwitter