Yahya Hassan-sagen: Politiet kunne ikke forhindre skyderi

Eskalationen af vold omkring Yahya Hassan har været helt åbenlys, men politiet har ikke haft konkrete anmeldelser at reagere på.

Politiet var på plads, da Yahya Hassan i dag var i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Konflikten mellem Yahya Hassan og både bander og enkeltpersoner i Aarhus har foregået i fuld offentlighed på de sociale medier.

Derfor er spørgsmålet, om politiet i Aarhus kunne have forhindret skudepisoden i aftes, hvor en 17-årig ung mand blev ramt i foden. En episode, den 20-årige digter Yahya Hassan nu sidder varetægtsfængslet for, sigtet for grov vold og våbenbesiddelse.

Advarselslamperne har blinket længe med Yahya Hassans offentlige budskaber, hvor han har erklæret krig mod medlemmer af de lokale bander.

- Det har vi været opmærksomme på, og vi har fulgt det tæt, men ellers har jeg ikke nogen kommentarer til det, siger René Raffo, fungerende vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

Godmorgen

Opslået af Yahya Hassan på 16. marts 2016

Yahya Hassan har på sin facebook blandt andet et opslag, hvor han fremviser en pose med patroner. Desuden findes der adskillige videoer, hvor han truer banden Black Army.

Hvorfor har I ikke gjort noget mere rent forebyggende?

- Det kræver, at vi får en anmeldelse, og at vi kan se, der er den her konflikt, siger René Raffo, som understreger, at parterne i sagen heller ikke er personer, der har lyst til at snakke.

Kunne I ikke have forhindret skyderiet, når Hassan offentligt både truer og føler sig truet af blandt andre Black Army?

- Det er svært at sige, men der er jo heller ingen, der har sagt, at det handler om en konflikt mellem Yahya Hassan og Black Army. Det er ikke bekræftet, pointerer René Raffo.

Ifølge vicepolitiinspektøren er Black Army en løst sammensat gruppe af unge mænd fra Aarhus Vest.