Yahya Hassan skadet i trafikuheld: Jeg flygtede fra bandemedlemmer

Ifølge digteren selv blev han jagtet af en bande med sabler og køller. Østjyllands Politi kan ikke bekræfte hændelsen.

På Facebook forklarer Yahya Hassan, at han sent i går aftes blev jagtet af en gruppe mænd med køller og Islamisk Stat-sabler, der ville hævne sig på ham. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

- Det er en krig om retfærdighed og ytringsfrihed, og det er sådan man kæmper for det i praksis.

Sådan lyder digter og debattør Yahya Hassans forklaring på, hvorfor han i nat brækkede kravebenet, hånden og pådrog sig store hudafskrabninger. Det sker efter, han i flere måneder via Facebook-opdateringer har hævdet, at han bliver forfulgt og vil forsvare sig selv.

På Facebook forklarer han nu, at han sent i går aftes blev jagtet af en gruppe mænd med køller og Islamisk Stat-sabler, der ville hævne sig på Yahya Hassans islamkritik og bramfrie tone i debatten.

Ifølge Hassan selv undslap han mændene ved at kaste sig ud foran en bil, der kom kørende.

- Jeg smider min motorcykel for at løbe for livet, men jeg løber mod en anden død, end den der er i hælene på mig skriver han blandt andet på Facebook.

- Hvis man vil kæmpe for ytringsfriheden i praksis, så må man være indstillet på at blive konfronteret af lovløse mennesker med sabler og køller, siger han til DR Nyheder.

- De tror, de kan dræbe mig som en kattekilling

Ifølge digteren er det en gruppe ved navn Black Army, der er efter ham.

- Jeg vidste godt, det ville komme. De har været efter mig i tre år. Jeg ved, hvem de er. Og de er jo dumme, når de tror, de kan komme uden masker eller huer og bare tro, de kan dræbe mig som en kattekilling, siger Yahya Hassan, der desuden er vred på politiet over, at de ifølge ham havde mere travlt med at tage blodprøver på ham end at lade ham behandle.

Hvorfor politianmelder du ikke gerningsmændene, hvis du ved, hvem de er?

- Jeg stoler ikke på politiet. Du kan se, hvad de vælger at bruge deres ressourcer på, når de er i kontakt med mig. Jeg blev tilbageholdt, anholdt og røg i detentionen i går med brækket hånd og kraveben, siger han.

Østjyllands Politi kan over for DR Nyheder ikke bekræfte digterens forklaring, men oplyser, at der var et færdselsuheld ved Vejlby Ringvej og Randersvej i Aarhus klokken 22.38 i går.

Der er ingen hos politiet, der kan bekræfte, hvad du fortæller , og det er jo en helt vild historie. Hvordan skal jeg vide, om den er sand?

- Det er dit problem.

Siden nytårsaften er jeg blevet forsøgt myrdet tre gange. Et brandattentat og to knivattentater plus det løse. I går...

Posted by Yahya Hassan on Sunday, 13 March 2016