Yahya Hassan tiltalt for 40 kriminelle forhold

Han er tiltalt for flere tilfælde af vold og trusler.

Sagen mod digteren Yahya Hassan skal for retten i oktober. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Digteren Yahya Hassan er blevet tiltalt for 40 kriminelle forhold begået flere steder i landet.

Det bekræfter hans forsvarer Michael Juul Eriksen på en sms. Han vil ikke kommentere på, hvordan Yahya Hassan forholder sig til tiltalerne, før sagen skal for retten i oktober.

I en pressemeddelelse oplyser Østjyllands Politi, at han blandt andet er tiltalt for at have brudt ind og stjålet en bil fra et ægtepar i Roslev og for at have truet en kvinde på livet under et ophold på Hotel Royal i Aarhus.

- Forholdene er primært begået i Østjylland, men enkelte af dem stammer fra andre politikredse. Vi har samlet sagerne i ét sagskompleks i Østjyllands Politi, fordi den tiltalte som udgangspunkt har krav på en samlet afgørelse, siger anklager Tanja Fogt, Østjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Den 23-årige digter har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling siden den 16. juli i år. Her blev han fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for dagen forinden at have stukket ud efter en bekendt med en knust flaske og truet ham på livet. Det forhold er han også blevet tiltalt for, oplyser politiet.

Sagen skal for retten i oktober, hvor den er berammet til to dage ved Retten i Aarhus.

Det er ikke første gang, at den kendte digter skal for retten. Blandt andet blev han i september 2016 idømt fængsel i et år og ni måneder for at have affyret mindst tre skud i det vestlige Aarhus. Et af skuddene ramte en 17-årig mand i foden.

Facebook
Twitter