Yahya Hassan vinder Politikens Litteraturpris 2013

Med sin omdiskuterede digtsamling Yahya Hassan ramte Yahya Hassan med fuld kraft ned i tabuer og fordomme.

Yahya Hassans debut digtsamling har skabt stor debat og nu har den så også indbragt ham Politikens Litteraturpris 2013. (Foto: Rikke Caroline Carlsen)

Den unge digter Yahya Hassan var med i opløbet til årets De Gyldne Laurbær, men blev i den forgangne uge slået på målstregen af Anne-Cathrine Riebnitzsky med romanen Forbandet yngel.Nu har han vundet Politikens Litteraturpris for sin storsælgende digtsamling Yahya Hassan. Debut-digtsamlingen har skabt voldsom debat og har helt usædvanligt solgt 100.000 eksemplarer.- Det viser rigtig meget om det, der er sket i Danmark, at en digter, der skriver på dansk, men ikke opfatter sig som dansker og har palæstinensiske forældre, kan løbe med Politikens Litteraturpris, skriver litteraturredaktør Jes Stein Pedersen i avisen.

Tæt løb om 2. pladsenIfølge Jes Stein Pedersen vandt Yahya Hassan suverænt, mens der var tæt løb mellem nummer to og tre; Kaspar Colling Nielsen med romanen Den Danske Borgerkrig 2018-24 og Mattias Tesfaye med debatbogen Kloge Hænder.Prisen er på 250.000 kroner, der er doneret af Politiken Fonden, men det er Politikens læsere, der bestemmer, hvem der får prisen.De syv nominerede var Ida Jessen, Pablo Llambias, Kaspar Colling Nielsen, Asta Olivia Nordenhof, Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved, Mattias Tesfaye og Yahya Hassan.

Også nomineret til Berlingske-prisYahya Hassan har mulighed for at vinde en litteraturpris igen til marts, hvor Berlingskes litteraturpris - Læsernes Bogpris - uddeles.Berlingskes læsere stemmer også om, hvem der skal have avisens litteraturpris, og foruden æren følger der 100.000 kroner med prisen.De nominerede til Berlingskes pris er: Erling Jepsen, Sanne Munk og Glenn Ringtved, Kaspar Colling Nielsen, Jan Sonnergaard, Ida Jessen, Hans Joachim Offenberg, Yahya Hassan, Josefine Klougart og Bjørn Rasmussen./ritzau/

Facebook
Twitter