Yahya Hassans forsvarer: Enhver sten skal vendes

Anklageren understregede, at det er normalt med lukkede døre i sådan en alvorlig sag.

Yahya Hassans forsvarer Hanne Ziebe havde få ord foran Retten i Aarhus. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Yahya Hassans forsvarsadvokat, Hanne Ziebe, har fire uger til at undersøge, hvad der ligger bag skudspisoden i aftes. Efter dagens lukkede retsmøde i Retten i Aarhus var det ikke mange detaljer, hun kunne afsløre.

- Vi kom ind på den konkrete sigtelse og er interesseret i, hvad der ligger bag, og hvad der er sket. Hver en sten skal vendes, og så kan det godt være, der kommer mere frem, sagde Hanne Ziebes, som svar på om episoden kunne være banderelateret.

Yahya Hassan er sigtet for at have affyret fem skud ved et butikstorv nær Trillegården i Aarhus Vest, hvor det ene ramte en 17-årig i højre fod og et andet snittede hans lår. Yahya Hassan er sigtet for grov vold og for ulovlig våbenbesiddelse. Hvis han kendes skyldig i sidstnævnte, vil det udløse mindst et års ubetinget fængsel.

Yahya Hassan blev varetægtsfængslet i fire uger, og han kærede straks varetægtsfængslingen til landsretten.

Senioranklager ved Østjyllands Politi, Lars Petersen, var tilfreds med varetægtsfængslingen og understregede, at det er helt normalt med lukkede døre i den slags sager.

- Det er alene af hensyn til efterforskningen. Det er en alvorlig sag, og politiet skal have lov til at foretage sine undersøgelser, sagde anklageren.

FacebookTwitter