Yderligere 41 personer er smittet på dansk slagteri

I alt 120 er nu blevet smittet på slagteriet.

Danish Crown slagteriet i Ringsted, hvor i alt 120 medarbejdere er blevet smittet med coronavirus. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

De sidste tre døgn er antallet af coronasmittede personer på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget med 41 personer.

Det betyder, at i alt 120 medarbejdere nu er konstateret smittet.

Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside, hvor de påpeger, at det "er en stigningstakt i den høje ende af det, både Danish Crown og myndighederne forventede".

Det er derfor aftalt, at alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted skal testes i dag. Resultaterne af disse test forventes at være klar i løbet af weekenden.

- Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen og så sætter vi os igen sammen med myndighederne, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Smitte blandt nye medarbejdere

321 medarbejdere blev testet i mandags, og ud af dem blev der fundet 16 smittede.

Resten af de 38 nye smittede er fundet i den gruppe af nye medarbejdere, der i løbet af sidste uge blev sendt hjem, fordi de havde kontakt til personer, der er konstateret smittet eller arbejder i den afdeling, der blev lukket ned tirsdag i sidste uge.

Der er endnu ikke konstateret smitte blandt hverken Fødevarestyrelsens ansatte eller medarbejde hos det eksterne rengøringsselskab.

Smitten blandt de ansatte hos Danish Crown opstod i slutningen af juli og er siden steget støt. Derfor er et mobilt testcenter blevet opsat ved slagteriet i Ringsted.

Danish Crown har omkring 850 medarbejdere ansat på slagteriet i Ringsted.