Yderligere 57 personer er smittet med coronavirus - et nyt dødsfald

Antallet af indlagte falder dog med én person.

21 personer er lige nu indlagt med coronavirus, viser dagens tal. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Der er registreret 57 nye tilfælde af coronavirus siden i går, og dermed er det samlede antal tilfælde i Danmark 13.634.

Med dagens smittetal fortsætter en tendens, hvor vi ser flere dagligt smittede i Danmark, end vi gjorde tidligere under epidemien.

Samtidig stiger antallet af coronarelaterede dødsfald med én, og det bringer det samlede dødstal op på 614.

Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Derudover falder antallet af personer indlagt med coronavirus med én. Der er nu 21 danskere indlagt, heraf ligger tre på intensivafdeling, alle tre ligger i respirator.

Smittetal stiger uge for uge

Den sidste måned er det gennemsnitlige antal registrerede smittede per dag steget uge for uge. I uge 27 var tallet 18. I sidste uge var det 41.

I går blev der registreret yderligere 30 smittede, og henover weekenden var tallet 109 nye smittede.

Og med 57 nye smittede i dag har vi nået et niveau, hvor det ikke skal fortsætte, mener Torben Mogensen, der er speciallæge og formand for Lungeforeningen.

- Jeg har stadig is i maven, men det vækker bekymring. Tallene kan svinge meget fra dag til dag, så man skal ikke tolke for meget på dem, men jeg synes godt nok, at over 50 smittede på en dag er mange. Man skal virkelig have fokus på, hvad der sker.

- Vi har åbnet meget for samfundet, og folk kommer hjem fra rejser. Så nu gælder det virkeligt om at holde fast i afstand og hygiejne. Det er meget problematisk, hvis denne her stigning fortsætter, siger han til Ritzau.

Onsdag fortalte Danish Crown, at et smitteudbrud på selskabets slagteri i Ringsted er vokset betydeligt fra 3 smittede til 16 på et døgn. En hel afdeling er sendt hjem i karantæne.