Yderligere to personer er døde med coronavirus

Der er fortsat 37 personer indlagt med coronavirus på danske sygehuse.

Region Nordjylland starter et mobilt testcenter på Materielgården i Løkken, mandag den 22. juni 2020. Testpersonalet kører i den kommende tid rundt i landsdelen og placerer sig, hvor der er langt til eksisterende testfaciliteter eller er mange turister. Både borgere og turister kan lade sig teste uden tidsbestilling.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

To personer er konstateret døde med coronavirus siden i fredags, hvor Statens Serum Institut sidst opdaterede tallene. Der er dermed registreret 602 dødsfald, siden virusudbruddets begyndelse i Danmark.

Derudover er der fortsat 37 indlagt - det samme som i fredags - men der er til gengæld én yderligere indlagt på intensivafdeling og yderligere to i respirator på intensiv. Der er dermed syv personer på intensiv og fire af disse ligger i respirator.

34.647 personer er siden fredag blevet testet for coronavirus, og der er blevet konstateret 136 nye tilfælde af virusset. Samtidig har 65 personer overstået en Covid-19-infektion.

Statens Serum Institut har ikke kunne opdatere tallene i weekenden på grund af "servicearbejde på serverne", og derfor afspejler dagens tal ikke en udvikling siden i går, men siden fredag.

Og ifølge Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi på Aarhus Universitet, er der ikke noget i dagens tal, der giver grund til bekymring.

- Det bliver ved med at gå den rigtige vej. Vi har endnu ikke set de små udbrud - for eksempel i Hjørring - føre til noget betydeligt, siger han til nyhedsbureauet Ritzau.

Facebook
Twitter