Yderligere tre smittetilfælde efter Black Lives Matter-demonstration

Styrelsen for Patientsikkerhed opjusterer antal smittetilfælde i relation til både demonstration og et fly fra Pakistan.

Ifølge Københavns Politi deltog omkring 15.000 mennesker i Black Lives Matter-demonstrationen i København søndag 7. juni. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Fire personer med relation til Black Lives Matter-demonstrationen for to uger siden er nu konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at styrelsen har kontaktet de smittede og sikret opsporing af nære kontakter.

- Vi arbejder intenst på at stoppe alle smittekæderne, så virussen ikke breder sig yderligere. I alle sager fortsætter smitteopsporingsarbejdet, hver gang en ny person med relation til en konkret begivenhed testes positiv.

- Det er fortsat helt afgørende, at de generelle anbefalinger også overholdes, så smitten angribes fra flere sider, siger Anette Lykke Petri, overlæge og konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Tidligere på ugen kom det frem, at en demonstrant var konstateret smittet, og styrelsen opfordrede derfor alle, som havde deltaget i demonstrationen til at lade sig teste.

Nu viser det sig så, at yderligere tre personer med relation til demonstrationen er smittet med coronavirus.

22 smittetilfælde efter fly fra Pakistan

Styrelsen oplyser desuden, at der nu er 22 smittede med relation til det fly fra Pakistan, der landede i Københavns Lufthavn 6. juni.

18 af de smittede var ombord på flyet, mens de sidste fire er nære kontakter, som efterfølgende er smittet af en eller flere, der var med flyet.

Alle relevante personer er kontaktet og orienteret om alle forholdsregler, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det pågældende fly fra Islamabad i Pakistan landede i Københavns Lufthavn lørdag 6. juni. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tidligere på ugen oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed, at der var tale om et fly fra Islamabad med 318 mennesker ombord.

Her oplyste styrelsen, at de smittede havde været med flyet med henblik på indrejse i Danmark.

Det fremgik dog ikke, om de smittede fortsat befandt sig i Danmark, da der var tale om personfølsomme oplysninger.

Facebook
Twitter