Yngre mand er svært kvæstet efter formodet gaderæsulykke i Odense

Justitsminister Nick Hækkerup kalder det "fuldstændig uacceptabel opførsel" og vil have skærpet straframmen.

Politiet er lørdag aften rykket ud til en færdselsulykke i Odense, hvor tre biler er stødt sammen. (Arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Tre personer kom lørdag aften til skade i en færdselsulykke på Rugårdsvej i Odense, der involverede tre biler.

Ifølge Fyns Politi kørte to personer formentligt om kap, da den ene af bilerne, en Volvo S60, stødte frontalt sammen med en tilfældig bilist i en Hyundai, som kom kørende i den modsatte retning.

Ved sammenstødet blev Hyundaien skubbet ind i et tredje køretøj.

- Øjenvidner har fortalt os om et voldsomt kørselsforløb med to biler i udadgående retning på Rugårdsvej inden uheldet. Vi formoder, at der er tale om gaderæs, altså at de har kørt om kap, sagde vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi natten til søndag til Ritzau.

Føreren af Volvoen er en 23-årig mand fra Odense. Han blev alvorligt kvæstet i forbindelse med ulykken og bragt til behandling på Odense Universitetshospital lørdag aften.

Bilist kørte fra stedet

Søndag formiddag er hans tilstand stadig kritisk, oplyser politiet.

- Det var ham, som lavede en fejl, der førte til sammenstødet. Det ved vi fra vidneforklaringer og undersøgelser på stedet, sagde vagtchefen.

Føreren af Hyundaien samt en person fra den tredje bil i uheldet fik mindre skader. Begge var forbi hospitalet for at blive tjekket.

Den anden bilist, som deltog i det formodede gaderæs, kørte fra stedet efter sammenstødet mellem de tre andre biler.

Søndag formiddag er personen ikke identificeret eller fundet endnu, oplyser Fyns Politi.

Da der er tale om en ulykke med alvorlig personskade, har politi tilkaldt en bilinspektør til stedet.

Bilinspektører undersøger ulykkesstedet og de involverede køretøjer for at forsøge at klarlægge, hvordan ulykken skete, herunder om nogle af dem kørte for hurtigt på ulykkestidspunktet.

Minister vil skærpe straf

Andre byer, blandt andet Aarhus og København, har denne sommer været plaget af bilister, der kører om kap på offentlige veje.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og regeringen vil straffe vanvidsbilister hårdere. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Gårsdagens ulykke har også fået justitsminister Nick Hækkerup (S) til at reagere.

- Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel, som har bragt almindelige borgeres liv i fare.

- Sagen viser, at vi bliver nødt til at stramme kursen markant over for disse mennesker. Regeringen vil snarest efter sommerferien derfor fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom straffen vil blive skærpet for en række andre forhold, lyder det i en pressemeddelelse udsendt af Justitsministeriet.

Tidligere i år slog Nick Hækkerup fast, at der der skal sættes hårdere ind over for bilister, der kører hensynsløst, de såkaldte vanvidsbilister.

I udspillet, som regeringen fremlagde i februar, foreslås det blandt andet, at biler skal kunne beslaglægges på stedet ved vanvidskørsel, ligesom straframmen ved førstegangstilfælde skal hæves fra bøde til 20 dages fængsel.

Ifølge justitsministeren vil regeringen efter sommerferien nu forsøge at få de skærpede straffe gennemført i Folketinget.

/ritzau/

Facebook
Twitter