Yousee-kunder må til lommerne eller undvære landsholdet

Flere end 750.000 Yousee-kunder mister adgang til at se landsholdets kampe fra det nye år.

Landsholdet er røget ud på bænken i kanalstartopstillingen hos Yousee. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Er man fan af det danske fodboldlandshold og samtidigt indehaver af en tv-pakke fra Yousee, så vil man fra årsskiftet blive præsenteret for en udskiftning, der nok vil få en til at måbe.

Landets største tv-distributør har således indgået et 'nyt strategisk samarbejde' med TV 2, hvilket groft sagt betyder, at hvor der før var Christian Eriksen, vil der fremover være Michael Meyerheim.

Kanal 5, der viser landsholdets kampe, ryger ud af tv-pakkerne hos Yousee, mens TV 2 Charlie overtager pladsen i både grund-, mellem og fuldpakken.

Det skriver Yousee i en pressemeddelelse onsdag.

Alt håb om at se Åge Hareides udvalgte er dog ikke komplet ude, hvis man er Yousee-kunde, da Kanal 5 – sammen med Discovery Networks øvrige kanaler, der alle er røget ud af Yousee-tv-pakkerne – i stedet kan erhverves via et såkaldt blandselvprodukt.

Dyrere eller måske helt umuligt

Med et blandselvprodukt hos Yousee kan man selv sammensætte sit kanaludvalg, men er man eksempelvis indehaver af Yousee-grundpakken, så vil den billigste blandselv-løsning betydning en merudgift på 2.200 kroner om året.

Det er i hvert fald planen for Yousee, men Discovery Networks, der altså råder over "landsholdskanalen" Kanal 5, vil ikke nødvendigvis spille med.

Det siger direktør Christian Kemp.

- Vi har haft et langt og godt samarbejde med YouSee. Og vi fortsætter gerne dette fremover, men under andre forudsætninger, siger Christian Kemp.

- Vi lever også fint uden YouSee. Medielandskabet er under kraftig forandring, vi har en række andre partnere, vi gerne vil arbejde tættere sammen med fremover, siger han i en pressemeddelelse.

De danske tv-seere fravælger ifølge Finans.dk i stigende grad YouSees tv-pakker.

I løbet af de seneste to år har hele 120.000 kunder således opsagt deres abonnement på en tv-pakke hos tv-distributøren.