YouSee-medarbejder slået ned: Gerningsmand råbte 'fuck YouSee'

Fyns Politi vil endnu ikke spekulere i et eventuelt motiv til overfald.

En medarbejder fra YouSee blev overfaldet, da han mandag var på vej på arbejde. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

En YouSee-medarbejder blev mandag formiddag klokken 11.10 slået ned, da han var på vej på arbejde i Odense ved Munkemøllestræde i den centrale del af byen.

Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

Medarbejderen har anmeldt, at en ukendt gerningsmand pludselig løb op til forurettede bagfra og råbte 'fuck YouSee'.

Herefter blev medarbejderen slået med en ukendt genstand. I døgnrapporten fremgår det dog ikke, at den forurettede arbejder hos YouSee. Det vil tv-udbyderen til gengæld gerne bekræfte.

De har sendt følgende skriftlige kommentar.

- Vi kan desværre bekræfte, at en medarbejder fra YouSee blev overfaldet, da han var på vej på arbejde mandag formiddag i Odense. Vi er dybt rystede over episoden, som vi tager meget alvorligt, og vi har fuldt fokus på at tage hånd om den pågældende medarbejder. Vi har desuden taget de nødvendige forholdsregler for at sikre vores medarbejdere, siger YouSees direktør, Jacob Mortensen, i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Politiet tør ikke udtale sig om motiv

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi fra morgenstunden på, hvordan efterforskningen af voldsepisoden skrider frem. Og om efterforskningen kan kobles til den verserende tv-krig mellem Discovery og YouSee.

Over for TV2 Fyn har de dog afvist i at spekulere i et eventuelt motiv.

- Det tør jeg ikke udtale mig om. Vi ved, at forurettede var på arbejde, men hvad der ligger til grund for overfaldet, håber jeg, at efterforskningen vil vise, sagde politikommissær Jesper Bæk.

Signalementet af gerningsmanden er sparsomt. Forurettede har fortalt, at han bar en sort og gul dunjakke med et V bag på. YouSee-medarbejderen måtte en tur på skadestuen efter episoden, men slap med overfladiske skrammer

Tv-krig mellem giganter

YouSee har været i vælten de seneste måneder, da forhandlingerne med selskabet Discovery er brudt sammen.

For en uge siden meddelte YouSee nemlig, at de ikke har kunnet finde en aftale med Discovery, hvilket betyder, at op mod 1,2 millioner YouSee-kunder ikke kan se kanaler som Kanal 5, 6'eren og Eurosport fra det nye år.

Det fik Discovery til at sende en kras kritik mod YouSee.

- Realiteten er, at YouSee efter vores opfattelse ganske enkelt bruger deres dominerende markedsposition til at forsøge at skubbe os ud af det danske tv-marked, lød det fra administrerende direktør Christian Kemp.

Startskuddet til tv-konflikten var, at de to selskaber skulle forhandle en ny aftale om Discoverys kanaler. YouSee ville have kanalerne væk fra de faste pakker og over i deres bland selv-univers.

Det har Discovery pure afvist.

Selv om politiet ikke har lagt sig fast på, at denne konflikt er motivet for overfaldet, så har Discovery valgt at komme med en udtalelse.

- Konflikten mellem Discovery og YouSee er rent forretningsmæssigt anliggende, og ingen medarbejdere hos hverken os eller YouSee skal frygte for at passe deres job. Vi tager skarp afstand fra denne form for opførsel. Uanset årsag, er det helt uacceptabelt at lade sin vrede gå ud over en tilfældig medarbejder, siger direktør hos Discovery Networks Danmark, Christian Kemp i en pressemeddelelse.