Zoo tæt på konkurs: 600 dyr på truet på livet

Hvis Odsherred Zoo ikke finder en million kroner i næste uge, lukker haven. Lokale virksomheder har allerede doneret flere hundrede tusinde kroner.

Odsherred Zoo er hjem for over 600 dyr, der er blevet reddet fra dårlig behandling. Men hvis Jørgen Ankergren, der er ejer af Odsherred Zoo, ikke kan skaffe omkring en million kroner i løbet af den næste uge, må parken lukke, og de fleste af dyrene vil blive aflivet.

- Hvis vi ikke har noget mad til dyrene, og vi ikke har nogen til at passe dem, så har vi ikke andre muligheder, siger Jørgen Ankergren til DR Nyheder.

Dyre lån og dårlige besøgstal har resulteret i underskuddet, og hvis ikke pengene skaffes inden sæsonstart om en uge, åbner parken ikke.

Lokale virksomheder bakker op

Men lokalsamfundet har sat sig for at hjælpe Odsherred Zoo. Lokale virksomheder har i løbet af de seneste døgn doneret flere hundrede tusinde kroner til parken, og Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov, håber på at kunne hjælpe med at holde liv i zooen.

- Forhåbentlig kan vi være med til at sikre, at der fortsat er er en zoologisk have i Odsherred, siger han til DR Nyheder.

Jørgen Adelskov vil bruge pengene til at gøre zooen til en fond, så støttemulighederne er bedre.

Hvis det ikke lykkes, er kun omkring 30 af dyrene sikret hjem i en anden zoologisk have. Odsherred Zoo er desuden hjem for Danmarks eneste redningscenter for eksotiske dyr.

Se hele indslaget fra TV Avisen over artiklen.