Zooejer efterlyser ni stjålne kænguruer: 'Det er synd for den, der er tilbage. Den er totalt stresset'

Munkholm Zoo mangler 9 kænguruer. Heriblandt en sjælden albino-kænguru

Munkholm Zoos særlige albino-kænguru er også væk.

Zooejer Benny Johansen fik lidt af et chock, da han lidt i otte tog sin daglige runde til dyrene i Munkholm Zoo i Balle nær Grenå.

Kænguruernes indhegning var klippet op, og én enkelt grå kænguru sad tilbage.

- Jeg kunne mærke det med det samme. Der var noget galt, fortæller zooejeren, der er overbevist om, at de resterende ni kænguruer, der plejer at græsse i indhegningen, er blevet stjålet fra Munkholm Zoo over natten.

- Det er 100 procent sikkert, at de er blevet stjålet. Hegnet er dobbelthegn og noget af det bedste hegn, man kan få til dyr, og der var både fodspor og bilspor. Så vi kunne selvfølgelig med det samme regne ud, hvad klokken havde slået.

Tyveriet efterforskes af politiet

Politiet har ifølge Benny Johansen været forbi indhegningen for at finde ud af, hvem der står bag. Da det har regnet, er de vigtigste spor dog forsvundet, mener zooejeren, der påpeger, at Munkholm Zoo ikke har overvågning, der kan bringe politiet tættere på kængurutyvene.

- Det er usikkert, at vi finder dem, der står bag. Men jeg håber virkelig, at alle vil råbe op og ringe til mig, hvis de pludselig ser ni forvildede kænguruer.

Kænguruerne er såkaldte Bennetts-kænguruer. De kendes typisk på de store fødder, den gråbrune farve og den lille krop, der, når kænguruen står oprejst, måler omkring 50 cm.

Imellem de ni stjålne kænguruer er der én hvid og sjælden albino-kænguru.

Én ensom kænguru er alene tilbage

Benny Johansen tror, at det er personer med særligt kendskab til kænguruer, der har klippet hegnet op og tager dyrene med sig. De har formentlig blændet dem med en lygte, fået dem til at stoppe op og så indfanget dem, mener Benny Johansen.

Har du set de ni forsvundne kænguruer? Så vil zooejer Benny Johansen gerne kontaktes.

Hvordan den sidste kænguru er undsluppet, tør han ikke give et bud på:

- Jeg tror, de har forsøgt at få den sidste med også. Den for fuldstændig forvildet omkring i morges, siger zooejeren og tilføjer:

- Det er synd for den, der er tilbage. Den er stadig totalt stresset i hovedet, fordi den er alene. Så den skal have sig nogle venner at gå med, hvis vi ikke finder de ni, der er væk.