Zoologiske haver i Danmark åbner 1. maj

Landets zoologiske haver har så godt styr på retningslinjerne, at de snart kan åbne.

De zoologiske haver i København, Aalborg, Odense og Givskud åbner for besøgende den 1. maj.

Det oplyser Københavns Zoo til DR.

- Nu håber jeg, at der er rigtig, rigtig mange af vores trofaste gæster og andre, der ikke har været her i lang tid - selvfølgelig med afsæt i alle regler - vil synes, at det er et nyt fristed, man kan være, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Københavns Zoo.

Åbningen sker fordi de zoologiske haver og safariparker nu mener, at de kan leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Vi er i de fire zoologiske anlæg allerede nu i fuld gang med at sikre, at alle krav og anbefalinger fra politi og sundhedsmyndigheder bliver overholdt, så man kan få en sikker tur i zoo.

- Vi vil derudover også løbende være i dialog med myndighederne, så vi tilpasser forholdene, efterhånden som retningslinjerne måtte ændre sig, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Københavns Zoo.

Politiet kan bede folk om at gå

Blandt andet skal der være sikret mindst fire kvadratmeter tilgængeligt gulvareal per person i de områder, der er offentlig adgang til.

- Vi opfordrer samtidig til, at vores gæster også hjælper med at gøre turen i zoo til en god og smittefri oplevelse ved at sikre god håndhygiejne og sørge for at holde afstand til andre.

- Har man symptomer på Covid-19, beder vi om, at man bliver hjemme, skriver Københavns Zoo.

I Givskud Zoo er de også i fuld gang med forberedelserne, så de besøgende kan få en oplevelse, der minder om den, de er vant til.

- Selve oplevelsen af dyrene og anlæggene og parken vil være meget tæt på det, det har været gennem almindelige tider, siger direktør Richard Østerballe.

Politiet kan stadig påbyde personer at forlade stedet, hvis der befinder sig flere end ti personer på en måde, som efter politiets skøn udgør en særlig smittefare.

De zoologiske haver har været lukket siden 18. marts, hvor store dele af Danmark blev lukket ned for at forhindre smittespredning i forbindelse med udbruddet af coronavirus i Danmark. Givskud Zoo har på grund af epidemien udsat sæsonåbningen.

Rettelse: Det fremgik tidligere, at Zoo åbner fordi Rigspolitet har opdateret sine retningslinjer for zoologiske haver og andre udendørs forlystelsesparker. Men det er ikke korrekt. Åbningen sker, fordi dyreparkerne nu mener, at de lever op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer.