Zornig-dom trækker overskrifter i udlandet

Amerikanske Buzz Feed News skriver blandt andet, at "Dansk par får 45.000 kroner i bøde for at give syrisk familie et lift, kaffe og småkager".

Lisbeth Zornig Andersen trækker overskrifter i udenlandske medier. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Fredag blev Lisbeth Zornig, direktør for Børnehuset Zornig, og hendes mand dømt for menneskesmugling og idømt en bøde hver på 22.500 kroner ved Retten i Nykøbing Falster.

De blev dømt for menneskesmugling, fordi de den 7. september gav en syrisk familie, der ligesom mange andre migranter og flygtninge gik på motorvejen, et lift mod København, så familien kunne komme videre mod Sverige.

Lisbeth Zornigs dom for menneskesmugling har dagen igennem skabt overskrifter i udlandet.

Britiske The Guardian skriver blandt andet, at "En højtprofileret dansk forkæmper for børns rettigheder blev fredag dømt for menneskesmugling, hvilket igen sætter fokus på landets asylstramninger. De skandinaviske lande kæmper fortsat om at være den mest uattraktive destination for flygtninge og migranter."

Det engelske medie The Independent skriver også om dommen under overskriften ”prominent dansk aktivist og forfatter retsforfulgt for ’menneskesmugling’ efter at have givet en syrisk flygtningefamilie et lift."

Efter overskriften "Dansk par får 45.000 kroner i bøde for at give syrisk familie et lift, kaffe og småkager" starter Buzz Feed News deres artikel med fortællingen om, at Lisbeth Zornig ”sidste september kørte på en trafikeret motorvej, hvor hun stoppede for at lade én af mange syriske familier på vej igennem Europa komme ind i bilen”.

Derefter inviterede Lisbeth Zornig familien hjem, før hun kørte den til en togstation og købte billetter til Sverige til dem, fortæller Buzz Feed News.

Herefter konstaterer mediet, at Zornig og hendes og hendes mand har fået en bøde for at hjælpe den syriske familie, og at Danmarks centrumhøjre regering med ny lovgivning forsøger at afskrække flygtning fra at søge mod Danmark, hvor de blandt andet risikerer at få taget deres smykker af de danske myndigheder.

Også svenske SVT konstaterer, at Lisbeth Zornig er blev dømt for menneskesmugling efter at have hjulpet flygtninge med at komme til Sverige.

Lisbeth Zornig har fortalt til DR Nyheder, at hun har talt med 5-7 forskellige udenlandske medier - lige fra Al-Jazeera til en canadisk radiostation.