Zornig og mand anker dom for menneskesmugling

Lisbeth Zornig Andersen mener ikke, at hun er skyldig i menneskesmugling.

Efter nogle timers betænkningstid har Lisbeth Zornig Andersen besluttet at anke dommen for menneskesmugling.

Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand, Michael Rauno Lindholm, vil ikke uden videre acceptere den dom for menneskesmugling, de fik ved Retten i Nykøbing Falster i dag.

Dommen bliver anket, oplyser Lisbeth Zornig Andersen.

- Vi synes ikke, at vi er skyldige i menneskesmugling. Vi gjorde, som mange andre mennesker gjorde den dag, siger hun.

Den 7. september gav Lisbeth Zornig Andersen og Michael Rauno Lindholm en syrisk familie, der ligesom mange andre migranter og flygtninge gik på motorvejen, et lift mod København, så familien kunne komme videre mod Sverige.

Det er menneskesmugling og derfor ulovligt, afgjorde Retten i Nykøbing Falster i dag og tildelte 22.500 kroner i bøde til både Lisbeth Zornig Andersen og mand.

Vil ikke danne præcedens

De anker med formålet at blive pure frifundet og med det formål at gøre livet lidt mindre surt for andre, der risikerer straf ligesom dem.

- Jeg er i kontakt med mange unge mennesker, som hjalp, fordi deres forældre selv har er flygtninge. Og det løber en langt større risiko, end vi gjorde. De kan risikere karantæne i forhold til dansk statsborgerskab eller udvisning, siger Lisbeth Zornig Andersen.

- Hvis vi ikke anker, kan vi risikere, at vores sag kommer til at danne præcedens, fortsætter hun.

Og så undrer Lisbeth Zornig Andersen sig over, at Retten i Randers i en lignende sag gav en 41-årig mand en bødestraf på 5.000 kroner for at køre en afghansk familie fra Flensborg til Grenaa.

- Det er mærkeligt, at man i den ene del af landet skal have en straf, der er fem gange så høj, som det er tilfældet i en anden del af landet, siger hun.