Integration med hjertet

Han bor i en sammenbragt familie med dit, mit og vores barn. Hans navn brændte sig for alvor fast, da Muhammedkrisen var på sit højeste. Han blev bindeleddet mellem danskere og det muslimske samfund i landet.

Naser Khader er født i Damaskus i Syrien i 1963. Han voksede op i Syrien og kom til Danmark, dal han var 11 år. Faren var palæstinenser, og moren er syrer. Faren ville prøve lykken i Europa. (© DR)

Naser Khader er nok den indvandrer, som danskerne holder mest af. Han er veltalende, velintegreret og veluddannet. Alt det vi gerne vil have.

Han elsker lakrids og rugbrød, skriver han på sin hjemmeside.

Han blev valgt ind i Folketinget i 2001 for Det Radikale Venstre, som han var medlem af siden 1984.

Stifter nyt parti

Sommeren 2007 melder Naser Khader sig ud af Det Radikale Venstre. Sammen med Anders Samuelsen og Gitte Seeberg danner han partiet Ny Alliance. Et parti, som vil bryde blokpolitikken og fravriste Dansk Folkeparti sin store indflydelse.

Og et parti som lige nu stormer frem i meningsmålingerne.

Tatoveret Demokati

Naser Khader blev for alvor kendt under Muhammedkrisen. Det var dengang, da Morgenavisen Jyllands Posten trykte 12 kontroversielle Muhammed-tegninger i september 2005.

Tegningerne satte også Naser Khader i centrum.

Han slog igennem som bindeled mellem det danske samfund og muslimerne. Han står for integration af indvandrerne.

Han blev medstifter af foreningen Demokratiske Muslimer. Her gik det op for danskerne, at der også er muslimer, som går ind for demokrati. Naser Khader har det enddog tatoveret på sin skulder.

Kærlighed i natten

Midt i Kulturnatten 2003 fandt Naser Khader sammen med juristen Bente Dalsbæk, som arbejdede i Folketinget. Året efter flyttede de sammen.

Den lille familie tæller nu Bentes søn Tobias, Nasers datter Sophia og fællesbarnet Hannibal.

Men virakken om den danske muslim får også en pris for den lille familie. Ikke alle i det muslimske samfund synes godt om Naser Khader. De synes, han er en frafalden muslim.

Alvorlige trusler fra ekstreme muslimer betyder, at Naser Khader må leve under beskyttelse.

Facebook
Twitter