Justitsminister overvejer at blokere mobilsignal i lukkede fængsler

Jamming af mobilsignaler kan blive nødvendigt, efter det er kommet frem, at terrorsigtet angiveligt har været aktiv på nettet fra fængslet.

Justitsminister Søren Pind kalder sagen meget uheldig og har sat en redegørelse igang. (Foto: ERIK REFNER; Luka Alexander Civa © Scanpix)

Det kan blive nødvendigt at blokere mobilsignalet i fængselsceller for at undgå at indsatte kommunikerer med omverdenen.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V), der nu overvejer muligheden.

Det sker efter, at en af de sigtede i terrorsagen fra København ifølge DR Nyheders oplysninger har været aktiv på sociale medier fra fængslet.

- Vi bliver nødt til at undersøge denne her sag til bunds, før jeg kan sige, hvad vi agter at gøre ved det. Men en af de overvejelser, vi har, er at forsøge at jamme signaler, der sendes inde fra fængslet, siger han.

Den 19-årige mand har været varetægtsfængslet i mere end 10 måneder og underlagt skrap besøgs- og brevkontrol. Alligevel har den sigtede efter alt at dømme været på nettet og kommunikeret på sociale medier fra fængslet.

Derfor har justitsminister Søren Pind nu beordret en redegørelse for at komme til bunds i sagen.

Det første er selvfølgelig at undersøge denne her sag til bunds, og det vil den blive, siger han.

Justitsminister Søren Pind vil senere på måneden mødes med sine øvrige ministerkollegaer for at drøfte muligheden.

Hverken Københavns Politi eller Kriminalforsorgen, der driver landets fængsler og arresthuse, vil kommentere den konkrete sag.