Kbh.: Hold jer fra prostituerede

Lad være med at gå til en prostitueret, når du kommer til den danske hovedstad. Sådan vil der stå i det informationsmateriale, som deltagerne i klimatopmødet til december modtager fra Københavns Kommune.

Prostituerede er ikke velsete i København, mener kommunens økonomiudvalg. Derfor vil det opfordrer klimatopmødedeltagerne til ikke at gå til prostituerede. (© Colourbox.com)

Lad være med at gå til en prostitueret, når du kommer til den danske hovedstad.

Sådan vil der stå i det informationsmateriale, som deltagerne i klimatopmødet til december modtager - enten inden mødet, i Bella Center eller ved Københavns Kommunes arrangementer, oplyser P4 København.

Et enigt økonomiudvalg i København besluttede tirsdag at opfordre de mange udenlandske ledere og embedsmænd til at følge et etisk kodeks om, at holde sig fra prostituerede i København - fordi prostituerede ikke er velset i kommunen.

Voldsom stigning

Desuden opfordres deltagerne til ikke at overnatte på hoteller, der tillader prostitution, og til at gå med en badge, der viser, at bæreren ikke går til prostituerede.

Det etiske kodeks kommer efter, at prostituerede og escortbureauer oplevede en voldsom stigning i efterspørgslen af deres tjenester ved et mini-klimamøde i København i maj.

Og den radikale Manu Sareen tror, at mange mødedeltagere vil tage imod opfordringen

- Vi sender et kraftigt signal fra Københavns bystyre. Jeg tror, at folk vil tænke sig om en ekstra gang, og det kan have en god effekt, siger Manu Sareen til P4 København.

Ingen underskrift

Specielt i forbindelse med Københavns Kommunes arrangementer vil der blive uddelt flyers og postkort imod prostitutionsbesøg.

Nu skal økonomiforvaltningen i kommunen lave den endelige udformning af det etiske kodeks, som politikerne så skal godkende til oktober.

Men der bliver ikke - som tidligere omtalt - tale om at skrive under på kodekset, oplyser Manu Sareen.

ExternalContent

Facebook
Twitter