Klar til kø: Årsopgørelsen er ude

4,6 millioner borgere kan nu se deres længe ventede opgørelse fra SKAT.

Hvert år i marts er der udsigt til en stor nyhed for mange danskere.

Det er nemlig her, at SKAT løfter sløret for danskernes årsopgørelser, som kort sagt fortæller danskerne, om de skylder penge til SKAT eller kan glæde sig til en ekstra bunke penge på kistebunden.

SKAT fortæller i en pressemeddelelse, at årsopgørelsen, der officielt først er klar på mandag 12. marts, allerede nu er tilgængelig for 4,6 millioner borgere.

- Frem til den officielle åbning på mandag testes systemerne - hvilket gør, at man allerede nu kan se sin årsopgørelse. Interessen for årsopgørelsen er ofte stor. En kø-funktion sikrer, at SKATs systemer kan håndtere de mange besøg, skriver SKAT i en pressemeddelelse.

Her oplyses det også, at det igen i år vil være muligt at få svar på spørgsmål via sociale medier.

Udsigt til kø

Det kan være en rigtig god idé at finde opladeren frem og væbne sig med tålmodighed, hvis man vil se sin opgørelse snarest. SKAT advarer nemlig om blandt andet ustabilitet.

- Da vi bruger weekenden som en testperiode, kan borgerne måske opleve, at systemet kommer til at køre ustabilt, samt at der eventuelt kan være begrænset adgang fra udlandet, lyder det fra siger Jørgen Bo Madsen, der er kontorchef i IT i SKAT, i den udsendte pressemeddelelse.

Hvor meget tålmodighed, man skal væbne sig med, kan man få oplyst, når man logger ind, fortæller SKAT.

- Vi har også i år etableret en kø-funktion, der fortæller, hvornår man kan forvente at komme ind, lyder det i pressemeddelelsen.

Hjemmesiden har udsigt til enorme besøgstal de næste par dage fra danske borgere, der gør brug af muligheden for at tyvstarte.

En DR-medarbejder fik plads nummer 259993, da han prøvede at logge sig ind på siden. Men ifølge Skats pressetjeneste, så kører systemet altså som det skal. Der er bare en kvart million andre, der også vil tjekke om det bliver skattesmæk eller afbudsrejse.

Præcis hvor mange, der har været inde og se deres opgørelse, offentliggøres på Skats egen twitter-profil, @Skattefar, i morgen klokken 10.

I den såkaldte testweekend sidste år var der i alt 2,8 mio. login på TastSelv, oplyser SKAT.

For de fleste er der i udgangspunktet udsigt til gode nyheder. På baggrund af erfaringer fra tidligere år vurderer Skat nemlig, at tre ud af fire danskere har penge til gode.